Jaka Lopez Vernig zmagovalec Pokala Jesenic 2014 in še šest medalj za Bushido

Jaka Lopez Vernig zmagovalec Pokala Jesenic 2014 in še šest medalj za Bushido

Judoisti ŠD Bushido so se 20.12.2014 na Jesenicah udeležili tradicionalnega mednarodnega tekmovanja v judu. Poleg slovenskih judoistov so nastopili tudi tekmovalci iz Italije in Avstrije. Nastopili so v treh starostnih skupinah in sicer sta v U8 nastopila Aleks Bernad in Rok Stojanovič, v U10 Benjamin Bernad, Vanessa Gole, Lin Luzar in Arnel Šumar in kategoriji U12 Jaka Lopez Vernig in Žan Rauh. Prvi j nastopil Aleks Bernad, ki je prvi dvoboj izgubil. Njegov nasprotnik je uspel izvesti več metov nato je Aleksa prijel še v končni prijem kesa gatame in tako zmagal.

V drugi borbi je Aleks pokazal vse svoje znanje in izvedel dva kvalitetna meta za yuko in wazari po obeh prešel v parter in pri drugem metu končni prijem zadržal 15 sekund, za kar je prejel wazari in zmagl z ipponom. Osvojil je zelo dobro 3. mesto.

Z borbami v isti kategoriji je nadaljeval Rok Stojanovič. V prvi borbi po nekaj sekundah zaradi nezbranoti ob vstopu v met nasprotniku dopustil izvedbo kontra meta ter izgubil z ipponom. V nadaljevanju je suvereno premagal oba nasprotnika. Prvega z metom za yuko ter končnim prijemeom kesa gatame za kar je prejel ippon in drugega z metom za wazari in končnim prijemom kesa gatame. V obeh borbah je izvedel tehniko o soto otoshi. Osvojil je odlično 2. mesto.

V starostni kategoriji U10 je z borbami pričel Lin LUzar. Lin je v prvi borbi izvedel met o soto otoshi, za katerega je prejel ippon, v drugi borbi pa je isto tehniko izvedel dvakrat ter prejel 2 wazarija in ravno tako zmgal z ipponom. V finalni borbi se je Lin dobro boril. Izvedel je dve tehniki za kateri je prejel yuko, vendar pa je bil nasprotnik spretnejši in za izvedeni met prejel ippon ter zmagal. Tako je Lin osvojil odlično 2. mesto.

Manj sreče je imel v nadaljevanju Benjamin Bernad, ki je v prvi borbi vodil z yukom, bil zelo suveren, vendar pa je nasprotniku uspel met za katerega je prejel wazari in tako zmagal. V drugi borbi so mu že malo pošle moči in nasprotniku je uspelo izvesti met tai otoshi za katerega je prejel yuko in zmagal. Benjamin je tako osvojil končno 7. mesto.

Naslednji je na tatami stopil Arnel Šumar, ki je prvo borbo suvereno dobil z izvedbo kontra tehnike tani otoshi ter nadaljevanja v končnem prijemu mune gatame. V drugi borbi je izvedel met tai otoshi in zanj prejel ippon. V zadnji finalni borbi pa je bil nepazljiv in nasprotnik, ki je bil skoraj glavo višji od njega, je uspešno izvedel kontra met tani otoshi za katerega je prejel ippon in zmagal. Arnel je tako osvojil odlično 2. mesto.

V isti satrostni kategoriji je nastopila edina predstavnica ŠD Bushido Vanessa Gole. V prvem kolu je zelo dobro kontrolirala borbo in večkrat vstopila ter nato izvedla tehniko tai otoshi zanjo prejela yuko in zmagala.V drugi borbi je trenutek nepazljivosti in nezbranosti Vanesse izkoristila njena nasprotnica, sicer njena stara znanka Urška, s katero se srečujeta skoraj na vseh tekmah in katere Vanessa do sedaj še ni uspela premagati. Tudi tokrat je bila Uška spretnejša in je po prehodu v parter uspela Vanesso prijeti v končni prijem mune gatame ter jo tako premagati z ipponom. Vanessa je osvojila odlično 2. mesto.

V najstarejši starostni kategoriji U12 je prvi nastopil Jaka Lopez Vernig, katerega so organizatorji najprej pomotoma uvrstili v težnostno kategorijo -42 kg. Po reakciji trenerja je bil uvrščen v svoji teži primerno skupino, kljub temu je enega nasprotnika, ki je bil več kot 10 kg težji pred tem v borbi že premagal z metoma za wazari. V prvi borbi v ustrezni težinski kategoriji je izvedel met uchi mata in zanj prejel ipppon, v drugi borbi je izredno lepo izvedel tehniko ko soto gari in ravno tako prejel ippon, nato pa v tretji in četrti borbi z izrednim občutkom za gibanje in pravi trenutek izvedel met tai otoshi, za oba prejel ippon in suvereno premagal nasprotnika. Jaka je tako pred iztekom časa premagal vse nasprotnike in osvojil odlično 1. mesto.

V isti starostni kategoriji je nastopil tudi Žan Rauh, ki je v prvi borbi atraktivno izvedel met drop seoi nage in nasprotnika premagal z ipponom. V drugi borbi se je pomeril s kasnejšim zmagovalcem kateremu se je suvereno upiral, kljub temu pa je nasprotniku uspelo izvesti met tai otoshi za katerega je prejel yugo in Žana premagal. V tretji borbi je Žan izvedel kontra tehniko tani otoshi, nato prešel v parter in s končnim prijemom mune gatame nasprotnika premagal z ipponom. Žan je tako osvojil odlično 2. mesto. Vsi sodelujoči judoisti in judoistka ŠD Bushido si zaslužijo pohvale za srčne in kvalitetne borbe, prikazano znanje ter seveda osvojene medalje.

Andrej Grubiša

Metod Jerman - Author

Leave a reply