Pokal Novega mesta v judu 2015 v roke Bežigradu

Pokal Novega mesta v judu 2015 v roke Bežigradu

Ukrajinec Volodymr Jatsyk najboljši na Pokalu Novega mesta v judu 2015. Na turnirju nastopil tudi Hrvat Mateo Holjevac, deček z downovim sindromom

V nedeljo 8. novembra je v Športni dvorani OŠ Stopiče potekalo tradicionalno tekmovanje v judu za cicibane, mlajše dečke ter starejše dečke. Na tekmovanju je nastopilo preko 300 judoistov iz Slovenije, Hrvaške in Ukrajine.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so osvojili veliko izvrstnih rezultatov. Med mlajšimi cicibani so zmagovalci postali Aleksander Bernad, Lin Luzar in Rok Stojanovič. Dušan Krbanjević je osvojil 2. mesto, Aleksandar Maksimović 3., Gvido Patrik Hren pa 4. Med starejšimi cicibani sta se prvih mest veselila Vanessa Gole in Benjamin Bernad, srebrno medaljo sta osvojila Nika Krevs in Aleš Krevs, bronasta pa sta bila Tevž Bajc in Maj Meršol. Med dečki starimi do 12 let je v zelo močni konkurenci srebrno medaljo osvojil Jaka Lopez Vernig, med štirinajstletniki pa je 5. mesto osvojil Žan Rauh, 7. mesti Alis Miskić in Jošt Brulc, 9. pa sta bila Sandi Plevnik in Nejc Stojanovič.

Ekipni pokal je šel v roke Judo kluba Bežigrad, drugo mesto je pripadlo Judo klubu Šiška, tretje pa Judo Impol iz Slovenske Bistrice. Pokal za najboljšega tekmovalca turnirja sta osvojila Ukrajinec Volodymr Jatsyk in Neva Acetto Vranac iz Judo kluba Šiška. Na turnirju je nastopil tudi Hrvat Mateo Holjevac, deček z downovim sindromom, ki je pokazal izvrstno znanje juda. Mateo Holjevac bo v kratkem v San Peterburgu nastopil na evropskem prvenstvu v judu za otroke z downovim sindromom.

ŠD Bushido se zahvaljuje vsem, ki so s svojim marljivim delom pripomogli k uspešni izvedbi tekmovanja.

Metod Jerman - Author

Leave a reply