Nagaoka 2018, Vanessa Gole srebrna

Nagaoka 2018, Vanessa Gole srebrna

V ljubljanski Hali Tivoli je v soboto 17. in nedeljo 19. novembra potekalo veliko, tradicionalno mednarodno tekmovanje v judu. Na pokalu, ki ga že petinpetdesetič v spomin na japonskega judoista Nagaoko, ki je svoje znanje razdajal tudi slovenskim judoistom, prireja Judo klub Olimpija, je nastopilo preko 600 tekmovalcev iz 53 slovenskih in inozemskih klubov. 

Iz novomeškega Bushida sta v kategoriji do 14 let nastopila Vanessa Gole in Aleš Krevs. Aleš Krevs v prvem dvoboju premagal Prceta iz BiH, nato pa izgubil proti Krajcarju iz Pule. V popravni borbi je nato premagal Perca iz Bežigrada. V borbi za uvrstitev v boj za medalje pa je bil zanj prevelika ovira Ostap Korošec. Osvojeno sedmo mesto Aleša ni zadovoljilo.

Vanessa  Gole se je v  predtekmovanju najprej pomerila s Tadejo Simonič iz Juršincev. Po rednem delu borbe nobena izmed njiju ni uspela doseči prednosti. V borbi za zlato točko pa je Vanessa z izjemnim timingom izvedla tehniko ashi uchi mata in zanjo prejela ippon. V naslednjem krogu je hitro premagala Mariborčanko Mio Novak. V finalu pa se je Vanesa Gole pomerila z zelo kvalitetno domačinko Ulo Gorogranc Čargo, ki pa je bila tokrat za Vanesso premočna.

V kategoriji dečkov do 12 let sta v nastopila Tian Jerman in Dušan Krbanjević. Tian je imel zelo neugoden žreb, saj se je že v prvem krogu pomeril s kasnejšim zmagovalcem kategorije, Adrijanom Đurđevićem. V popravni borbi je Tian dolgo časa držal ravnovesje s Franom Meciloškom iz Bežigrada. Žal pa potem naredil napako, ki jo je nasprotnik izkoristil in zmagal.

Dušan Krbanjević je na blazine stopil dvakrat, vendar brez uspeha.

Dušan in Tian sta pred kratkim prestopila v višjo težnostno kategorijo, kar se v njunih borbah še pozna.

Metod Jerman - Author

Leave a reply