Novoletni turnir Celje 2018

Novoletni turnir Celje 2018

Bushidovci Lin Luzar srebrn, Tian Jerman in Vanessa Gole bronasta na judo tekmovanju v Celju

Na tradicionalnem 43. mednarodnem judo tekmovanju, ki je 8.12.2018 potekalo v Celju, je nastopilo preko 240 judoistov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije; Italije, Srbije, Črne gore in Izraela. V starostnih kategorijah U12 in U14 so nastopili tudi tekmovalci novomeškega judo kluba Bushido Lin Luzar, Tian Jerman, Dušan Krbanjević in Vanessa Gole.

V starostni skupini U12 je v kategoriji do 46 kg nastopil Tian Jerman. V prvi borbi je tik pred koncem izenačenega dvoboja z Norčičem iz Krmelja izgubil po manjši napaki. V nadaljevanju je Tian Gladko, z ipponi premagal Štimeca iz Impola in Emeršiča iz Gorišnice. V borbi za tretje mesto pa je v zgolj 8 sekundah z lepim metom premagal Granfola iz Beltincev.

Hkrati s Tianom je na tatamije stopal tudi  Lin Luzar v kategoriji do 42 kg. Po vrsti je gladko premagal Stritiha iz Šiške, nato Ferbežarja iz Bežigrada in v polfinalu še zelo neugodnega Hrvata Grubšiča iz Splita. V finalu se je pomeril z Avstrijcem Kirchbachom. Avstrijec je začel bolj odločno in prvi poizkusil z metom. Lin se je prvemu njegovemu napadu izognil, ta pa je nato takoj nadaljeval s tehniko ko-uchi gari, s katero je Lina presenetil. Lin sicer ni padel na hrbet, vendar pa je sodnik met vseeno ocenil ipponom, kar je pomenilo, da Lin ni imel možnosti za nadaljevanje borbe.

Dušan Krbanjević s v novi težnostni kategoriji do 50 kg še ni povsem prilagodil. V obeh dvobojih je nastopil proti veliko večjima nasprotnikoma, ki mu nista dala možnosti za zmago. Dušan je osvojil 7. mesto.

V starostni skupini U14 je Vanessa Gole v polfinalni borbi proti Ljubljančanki Žaucerjevi že vodila z wazarijem. V nadaljevanju pa jo je Žavcerjeva presenetila in izvedla met in nato še končni prijem. V borbi za 3. mesto je Vanessa natopila proti Ptujčanki Lani Strelec. Z dobrim gardom in kontrolo nasprotnice je Vanesa izkoristila boljšo pripravljenost in nasprotnico takoj po metu prijela v končni prijem ter osvojila bronasto medaljo.

Metod Jerman - Author

Leave a reply