JUDOISTOM BUSHIDA VELIKO MEDALJ NA POKALU KRŠKEGA 2023

JUDOISTOM BUSHIDA VELIKO MEDALJ NA POKALU KRŠKEGA 2023

23 članska ekipa Bushida se je 3. junija v Leskovcu pri Krškem udeležila judo tekmovanja na katerem je nastopilo je nastopilo je 214 judoistov iz 21. judo klubov iz Avstrije, Hrvaške, BiH in Slovenije.

Tekmovalci Športnega društva Bushido so nastopili odlično. V kategoriji starejših dečkov do 38 kg je Tomislav Borojević osvojil 3. mesto, Mark Cvelbar pa 7. mesto.

V starostni kategoriji mlajših dečkov sta prvi mesti osvojila Tilen Bele v kategoriji do 60 kg in Nejc Mohar do 55 kg. Oba sta svoje nasprotnike premagala z ipponi. V isti starostni skupini je v kategoriji do 36 kg zmagovalka postala Ota Masnik.

V kategoriji do 35 kg je zelo dobre borbe prikazal Jan Luka Čutura. Do finala je suvereno premagal tri nasprotnike. V finalnem dvoboju pa je žal zopet moral priznati premoč Zakharju Kholodovu iz Komende. Jakob Zupančič je v kategoriji do 32 kg pričel dobro in hitro premagal Hrvata Hrgo iz Samobora. Nato pa sta bila zanj usodna Bežigrajčan Vaschuk in v dvoboju za 3. mesto še Krčan Božičnik. Na svojem krstnem tekmovanju je nastopil Ivan Bezdietko, ki je moral priznati premoč dvema nasprotnikoma.

Med cicibani so se med seboj pomerili Vid Vidic Pešič, Luka Mohar in Tjaž Seljak. Zmagal je Vid Vidic Pešič, Luka Mohar je osvojil srebrno medaljo, Tjaž pa bronasto. Erik Nosan je bil 5.

Med najmlajšimi, v kategoriji U8 sta srebrne medalje osvojila Tim Gerdenc in Nace Masnik. Bronaste medalje pa so osvojili Marsel Udovč  Mark Mohar, Dolenc Ažbe in Patrik Primc, med dekleti je bila bronasta Nuša Medic.

Patricia Jerman - Author