Novice

Aleksandar do brona v Banja Luki 2024

27. 4. 2024 sta se Tian Jerman in Aleksandar Maksimović udeležila močnega mednarodnega turnirja v ju-jitsu borbah. Aleksandar v kategoriji U 16 do 77 kg in Tian v kategoriji U18 do 69 kg.
Tian Jerman je natopil proti kasnejšemu zmagovalcu turnirja Plakaloviću iz JJK Jahorina. V uvodnem delu je odločno napadel z nekaj udarci in brcami vendar je sodnik očitne Tianove točke dosodil nasprotniku. Tudi v drugem delu je sodnik Bosancu dopustil očitno obrambno borbo ter tako Tiana
onemogočil, da bi izvedel met in prehod v parter. V zadnji minuti je Tian uspel izvesti lep tai ostoshi, vendar je bil dosojen le wazari. Po treh minutah borbe je Tian zaostal 9:8. Po dve urnem čakanju na repešažno borbo, ki bi Tianu omogočila osvojitev 3. mesta, smo dobili obvestilo, da popravnih borb v nobeni kategoriji ne bo, ker organizator nima dovolj časa ta to. Presenečenje in razočaranje, da večjega ne more biti. Tian je pred enim tednom premagal tretje uvrščenega s 50:0, pred enim mesecem pa tudi 2. uvrščenega ravno tako s 50:0.

Aleksandar je v prvem dvoboji uspešno nastopil proti domačinu Savičiću. Dobri napadi v prvem delu in ippon za met ter končni prijem je pomenil zmago s 50:0 za Aleksandra. Vendar tudi tu ni šlo vse gladko. Ko je sodnik dosodil ippon za met, ga zapisnikarska miza ni zapisala. Tako se je moral boriti naprej in še enkrat izvesti uspešen met. V drugem dvoboju je bil za Aleksandra premočen nasprotnik Šantić iz JJK Slavije Istočno Sarajevo. Glede na dejstvo, da popravnih borb ni bilo je to pomenilo, da je Aleksandar osvojil 3. mesto. Nasploh je bilo s strani trenerjev klubov iz Avstrije, Slovenije, Madžarske in Makedonije veliko pripomb na kvaliteto oziroma pristransko sojenje.

Tian in Aleksandar zlata v Litiji

20. 4. 2024 je v Litiji potekalo tekmovanje v ju-jitsu borbah. Na tekmovanju sta nastopila Bushidovca Aleksandar Maksimović v kategoriji U 16 do 77 kg, Tian Jerman v kategoriji kadetov do 69 kg. Aleksandar se je v finalu pomeril z nasprotnikom iz Kočevja. Na začetku dvoboja sta oba z nasprotnikom zadajala udarce v prvem delu. Aleksandar je bil konkretnejši. Ko je nasprotnika prijel v gard pa ga je hitro vrgel na hrbet in zadržal v končnem prijemu. V nadaljevanju je potreboval še nekaj akcij, da je nasprotniku zadal še ippon z udarcem gyaku tsuki ter predčasno zmagal s 50:0.

Tian Jerman je nastopil proti Janu Divjaku iz JJK Sibor iz Ribnice. Začel je odločno. V prvi akciji nobeden od nasprotnikov ni prejel točk. D drugi pa je Tian izvedel gyaku tsuki in prejel ippon ter prijel nasprotnika. Po poskusu izvedbe meta je Tian izpustil nasprotnika in se obrnil s trebuhom proti tlem in se ulovil na roke in noge. Sodnik pa je to ocenil kot ippon za met. Trener Metod Jerman je takoj dvignil roko in zahteval video Challenge. Po pregledu videoposnetka so sodniki odločili tako, kot je zahteval Tianov trener. V nadaljevanju je Tian izvedel še nekaj udarcev, nakar je nasprotnika prijel in
vrgel na hrbet. Takoj nato pa ga je prijel v končni prijem ter predčasno zmagal.

Aleksandar Maksimović bronast na državnem prvenstvu osnovnih šol

17. 4. je v Kopru potekalo državno prvenstvo v judu za srednje in osnovne šole. Na tekmovanju so nastopili Vanessa Gole v kategoriji dijakinj do 63 kg, Mark Cvelbar v kategoriji učencev do 50 kg ter Aleksandar Maksimović v kategoriji učencev do 73 kg. Aleksandar je najprej premagal Potočnika iz raven ne koroškem. V drugem krogu je bil zanj premočen Maks Čebulj iz OŠ Valentin Vodnik. V popravnih borbah pa je Aleksandar po vrsti premagal Jošta Rožeja iz Prevalj, Tea Kokota iz OŠ Gorišnice in v dvoboju za 3. mesto še Bora Bradača iz OŠ Dravelj. Vanesa in Mark nista uspela premagati nobenega nasprotnika.

Tian Jerman je uspešno nastopil na evropskem prvenstvu v ju-jitsu

Tian Jerman se je skupaj s trenerjem Metodom Jermanom udeležil kadetskega evropskega prvenstva v ju-jitsu borbah. Tekmovanje je potekalo v romunskem mestu Piteşti. Na tekmovanju je nastopilo preko 1200 tekmovalcev v kategoriji mlajših kadetov, kadetov in mladincev.
Tian za katerega je bilo to prvo evropsko prvenstvo je nastopil v soboto 6. aprila. V njegovi kategoriji je nastopilo 29 tekmovalcev. V prvem dvoboju se je pomeril s Srbom Petrom Janketićem. Začel je odločno in hitro nabiral točke v vseh delih borbe. Po polovici borbe je nasprotnika zadržal še v
končnem prijemu in predčasno zmagal z rezultatom 50:0. V drugem krogu je bil njegov nasprotnik Poljak Maciej Wowra. Nekaj više postave, kot Tian je spretno koristil dolge roke in po točkah povedel. Tian je hitro izvedel udarec za ippon in tudi v parterju je uspel Poljaka zadaviti. Manjkal mu je le še ippon za met. Dvakrat je Poljaka uspel prijeti v gard in bil veliko boljši od njega, le vreči mu ga ni uspelo za ippon. Po sklopu okoliščin pa je Tian prejel dve kazni in to je pomenilo, da je dvoboj izgubil. V popravni borbi je nato hitro z rezultatom 50:0 premagal Makedonca Antonia Stojcevskega. V
naslednjem dvoboju pa mu je nasproti stopil Bolgar Danail Karadimov. Tian je začel odločno. Izvedel nekaj odličnih udarcev in brc in zanje prejel veliko ipponov. Tudi segmentu metanja in parterne tehnike je bil očitno boljši. Po dveh minutah borbe je vodil 20:7. Potem pa so sodniki obema dosodili
kazen za neaktivnost v drugem delu borbe. Tian je takoj na to izvedel udarec za katerega je prejel ippon ter takoj nato prijel nasprotnika za kimono. Sodniki so dvoboj prekinili in mu dosodili kazen. Ko
je takšno akcijo ponovil še enkrat, so ga diskvalificirali zaradi neaktivnosti v prvem delu borbe. Tian sprva ni razumel, zakaj kazen in diskvalifikacije. Sodnica ga je najprej opozorila, da mora biti aktiven v
drugem delu borbe, ko pa je to naredil, ga je diskvalificirala. Grda izkušnja iz katere se bo veliko naučil. Kljub 13 mestu, ki ga je osvojil je pustil izjemen vtis. Ugotovil je, da se lahko uspešno bori z
vsakim nasprotnikom, da je dober v vseh segmentih borbe. Poljaka Wowra, ki je osvojil bronasto medaljo je imel že skoraj premaganega.
V mladinsko reprezentanco se je uvrstil tudi Aleš Krevs, ki pa je moral zaradi vnetja komolca 14 dni pred tekmovanjem žal odpovedati svoj nastop.

Tian Jerman uspešen na ju-jitsu tekmovanju 19. Maribor Open

Tian Jerman in Aleš Krevs sta minuli vikend nastopila na močnem mednarodnem ju-jitsu tekmovanju. Na 19. Maribor Open so nastopili tekmovalci iz 15 držav.

Aleš Krevs je nastopil v kategoriji mladincev do 77 kg, kjer je nastopilo 11 tekmovalcev. Tian Jerman pa v kategoriji kadetov do 69 kg s 13 tekmovalci.
Aleš je v prvi borbi staknil poškodbo komolca in ni mogel nasprotnikom zadajati dovolj hitrih in močnih udarcev.
Tian Jerman pa je zmagal v prvem kolu. V četrtfinalnem boju je po izredno močni borbi izgubil z Italijanom Ferramosche, v nadaljevanju pa po vrsti premagal Mariborčana Šafrana, Plakalovića iz BIH. V dvoboju za 3. mesto se je pomeril z Luko Drofenikom iz Fudoshina. Po zelo izenačenem dvoboju je Tian prevzel pobudo v 2. delu borbe in nasprotnika vegel in ga prisilil v neaktivnost, da je prejel kazen. 3 sekunde pred koncem je bil rezultat 9:9 nato pa je Tian izvedel uspešen met in osvojil bronasto medaljo.

DRŽAVNO PRVESNTVO V JU-JITSU BORBAH

16. 3. 2024 je v Grižah v Savinjski dolini potekalo državno prvenstvo v ju-jitsu borbah. Na tekmovanju so nastopili Bushidovci Aleksandar Maksimović v kategoriji mlajših kadetov do 77 kg, Tian Jerman v kategoriji kadetov do 69 kg in Aleš Krevs v kategoriji mladincev do 77 kg.

Aleš Krevs in Aleksandar Maksimović sta postala državna prvaka Tian Jerman pa je osvojil 3. mesto.

JUDOISTOM BUSHIDA EKIPNO DRUGO MESTO NA 19. JUDO POKALU NOVEGA MESTA

10. marca je v Športni dvorani Marof v Novem mestu potekalo tradicionalno tekmovanje v judu za otroke. V starostnih kategorijah U8, U10, U12 in U14 so natopili tekmovalci iz 20 judo klubov iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Športno društvo Bushido tekmovanje, ki šteje za Slovenski pokal, organizira pod pokroviteljstvom Mestne občine Novo mesto in Športne zveze Novo mesto.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so nastopili odlično. V kategoriji starejših dečkov je Tilen Bele osvojil 4., Nejc Mohar pa 7. mesto.

V starostni kategoriji mlajših dečkov sta druga mesta osvojili Jakob Zupančič, Luka Mohar in Vid Vidic Pešić, Jakob Zemljič je osvojil 3. mesto, Tjaž Seljak pa 5. mesto.

Med cicibani starimi do 8 do 10 let so se Bushidovci odlično odrezali. Zmagovalci v svojih kategorijah so postali Kaja Vovko, Mark Mohar in Miloš Tutnjević. Seljak Tjaš osvojil  2. mesto, Jan Čafarin pa je bil 5.

Med najmlajšimi, v kategoriji U8 sta zmagovalca postala Mark Mohar in Tim Gerdenc. Srebrne medalje so osvojili Nuša Medic, Julija Robek, Ažbe Dolenc, Urh Peterlin in Nace Masnik. 3. mesta pa Tristan Pavlovič, Ruben Seljak, Tim Gerdenc in Nejc Vovko. Nidal Lerić je osvojil 4. mesto, Patrik Primc pa 5. mesto.

V ekipni razvrstitvi je zmagala ekipa Judo kluba Krško, drugo mesto so osvojili domačini Športnega društva Bushido tretje pa Judo klub Profectus Samobor.

Pokala Športne zveze Novo mesto za najboljša tekmovalca na 19. Judo pokalu Novega mesta 2024, sta osvojila tekmovalca v starostni kategoriji U14 Leon Gojčič iz Judo kluba Triglav Kranj in Manca Pleterski Judo klub Krško.

Udeleženci tekmovanja so pohvalili odlično izvedbo tekmovanja. Zahvala za to pa gre vsem Bushidovcem, ki so s svojim marljivim delom pripomogli k zelo uspešni izvedbi tekmovanja.

 

Obvestilo o začetku treningov juda 2023

Spoštovani!
S treningi juda v šolskem letu 2023/24 zopet pričnemo v ponedeljek 4. 9. 2023. V judo telovadnici na Foersterjevi ulici 10, po ustaljenem urniku.
• JUDO VRTEC
je namenjen otrokom od 4-6 let.
Termin: Ponedeljek in sreda, od 16.30 do 17.30
• JUDO MALA ŠOLA
je namenjen otrokom starim od 6 do 12 let.
Termin: Ponedeljek in sreda, od 17.30 do 19.00
• JUDO ZA KADETE, MLADINCE in ČLANE
je namenjeni rekreativcem in tekmovalcem od 12 let naprej.
Termin: Ponedeljek in sreda ob 19.00 do 20.30 ter petek ob 18.00 do 19.30
Vabljeni da se nam vi ali vašo otroci pridružijo na treningih!
• SAMOOBRAMBA S KONDICIJSKO PRIPRAVO ZA REKREATIVCE
Izvajamo tudi vadbo samoobrambe s kondicijsko pripravo za starost od srednješolcev naprej.
Termin: Četrtek ob 18.30

Vabljeni k nam na treninge.

Letak 2023 A5 JUDO

JUDOISTOM BUSHIDA VELIKO MEDALJ NA POKALU KRŠKEGA 2023

23 članska ekipa Bushida se je 3. junija v Leskovcu pri Krškem udeležila judo tekmovanja na katerem je nastopilo je nastopilo je 214 judoistov iz 21. judo klubov iz Avstrije, Hrvaške, BiH in Slovenije.

Tekmovalci Športnega društva Bushido so nastopili odlično. V kategoriji starejših dečkov do 38 kg je Tomislav Borojević osvojil 3. mesto, Mark Cvelbar pa 7. mesto.

V starostni kategoriji mlajših dečkov sta prvi mesti osvojila Tilen Bele v kategoriji do 60 kg in Nejc Mohar do 55 kg. Oba sta svoje nasprotnike premagala z ipponi. V isti starostni skupini je v kategoriji do 36 kg zmagovalka postala Ota Masnik.

V kategoriji do 35 kg je zelo dobre borbe prikazal Jan Luka Čutura. Do finala je suvereno premagal tri nasprotnike. V finalnem dvoboju pa je žal zopet moral priznati premoč Zakharju Kholodovu iz Komende. Jakob Zupančič je v kategoriji do 32 kg pričel dobro in hitro premagal Hrvata Hrgo iz Samobora. Nato pa sta bila zanj usodna Bežigrajčan Vaschuk in v dvoboju za 3. mesto še Krčan Božičnik. Na svojem krstnem tekmovanju je nastopil Ivan Bezdietko, ki je moral priznati premoč dvema nasprotnikoma.

Med cicibani so se med seboj pomerili Vid Vidic Pešič, Luka Mohar in Tjaž Seljak. Zmagal je Vid Vidic Pešič, Luka Mohar je osvojil srebrno medaljo, Tjaž pa bronasto. Erik Nosan je bil 5.

Med najmlajšimi, v kategoriji U8 sta srebrne medalje osvojila Tim Gerdenc in Nace Masnik. Bronaste medalje pa so osvojili Marsel Udovč  Mark Mohar, Dolenc Ažbe in Patrik Primc, med dekleti je bila bronasta Nuša Medic.

Aleš Krevs državni prvak v jujitsu

20.5. je v Grižah potekalo državno prvenstvo v ju-jitsu.
Aleš Krevs je nastopil v kategorij mladincev do 73 kg. Pokazal je odlične borbe ter vse nasprotnike premagal na full ippon in postal državni prvak do 73 kg.🥇
Čestitke!