Novice

Obvestilo o začetku treningov juda 2023

Spoštovani!
S treningi juda v šolskem letu 2023/24 zopet pričnemo v ponedeljek 4. 9. 2023. V judo telovadnici na Foersterjevi ulici 10, po ustaljenem urniku.
• JUDO VRTEC
je namenjen otrokom od 4-6 let.
Termin: Ponedeljek in sreda, od 16.30 do 17.30
• JUDO MALA ŠOLA
je namenjen otrokom starim od 6 do 12 let.
Termin: Ponedeljek in sreda, od 17.30 do 19.00
• JUDO ZA KADETE, MLADINCE in ČLANE
je namenjeni rekreativcem in tekmovalcem od 12 let naprej.
Termin: Ponedeljek in sreda ob 19.00 do 20.30 ter petek ob 18.00 do 19.30
Vabljeni da se nam vi ali vašo otroci pridružijo na treningih!
• SAMOOBRAMBA S KONDICIJSKO PRIPRAVO ZA REKREATIVCE
Izvajamo tudi vadbo samoobrambe s kondicijsko pripravo za starost od srednješolcev naprej.
Termin: Četrtek ob 18.30

Vabljeni k nam na treninge.

Letak 2023 A5 JUDO

JUDOISTOM BUSHIDA VELIKO MEDALJ NA POKALU KRŠKEGA 2023

23 članska ekipa Bushida se je 3. junija v Leskovcu pri Krškem udeležila judo tekmovanja na katerem je nastopilo je nastopilo je 214 judoistov iz 21. judo klubov iz Avstrije, Hrvaške, BiH in Slovenije.

Tekmovalci Športnega društva Bushido so nastopili odlično. V kategoriji starejših dečkov do 38 kg je Tomislav Borojević osvojil 3. mesto, Mark Cvelbar pa 7. mesto.

V starostni kategoriji mlajših dečkov sta prvi mesti osvojila Tilen Bele v kategoriji do 60 kg in Nejc Mohar do 55 kg. Oba sta svoje nasprotnike premagala z ipponi. V isti starostni skupini je v kategoriji do 36 kg zmagovalka postala Ota Masnik.

V kategoriji do 35 kg je zelo dobre borbe prikazal Jan Luka Čutura. Do finala je suvereno premagal tri nasprotnike. V finalnem dvoboju pa je žal zopet moral priznati premoč Zakharju Kholodovu iz Komende. Jakob Zupančič je v kategoriji do 32 kg pričel dobro in hitro premagal Hrvata Hrgo iz Samobora. Nato pa sta bila zanj usodna Bežigrajčan Vaschuk in v dvoboju za 3. mesto še Krčan Božičnik. Na svojem krstnem tekmovanju je nastopil Ivan Bezdietko, ki je moral priznati premoč dvema nasprotnikoma.

Med cicibani so se med seboj pomerili Vid Vidic Pešič, Luka Mohar in Tjaž Seljak. Zmagal je Vid Vidic Pešič, Luka Mohar je osvojil srebrno medaljo, Tjaž pa bronasto. Erik Nosan je bil 5.

Med najmlajšimi, v kategoriji U8 sta srebrne medalje osvojila Tim Gerdenc in Nace Masnik. Bronaste medalje pa so osvojili Marsel Udovč  Mark Mohar, Dolenc Ažbe in Patrik Primc, med dekleti je bila bronasta Nuša Medic.

Aleš Krevs državni prvak v jujitsu

20.5. je v Grižah potekalo državno prvenstvo v ju-jitsu.
Aleš Krevs je nastopil v kategorij mladincev do 73 kg. Pokazal je odlične borbe ter vse nasprotnike premagal na full ippon in postal državni prvak do 73 kg.🥇
Čestitke!

JUDOISTOM BUSHIDA EKIPNO DRUGO MESTO NA 18. POKALU NOVEGA MESTA V JUDU

V soboto 13. maja je v Športni dvorani Marof potekalo tradicionalno tekmovanje v judu za otroke. V starostnih kategorijah U8, U10, U12 in U14 je nastopilo je 235 judoistov iz 21. judo klubov iz Slovenije in Hrvaške. Športno društvo Bushido tekmovanje, ki šteje za Slovenski pokal, organizira pod okriljem Judo zveze Slovenije. Prireditev pa spada tudi v sklop športnih tekmovanj v okviru 16. Rudolfovih tednov športa v MO Novo mesto.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so nastopili odlično. V kategoriji starejših dečkov do 38 kg je Tomislav Borojević osvojil 2. mesto, Mark Cvelbar pa 3. mesto. Miha Gracel je v kategoriji do 55 kg zasedel 5.  mesto.

V starostni kategoriji mlajših dečkov sta prvi mesti osvojila Jakob Zemljič in Tilen Bele. Jakob je nastopil v težnostni kategoriji do 32 kg. S pravilnim pristopom je po vrsti premagal Matevža Perparja iz Impola, nato Ljubljančana Tineta Severa ter v finalu, z zelo lepim metom za ippon še Frana Petrica iz Velenja. V isti kategoriji je Jakob Zupančič osvojil 3. mesto. Zanj je bil v polfinalu premočen Fran Petric.

V kategoriji do 35 kg je izjemno učinkovite borbe prikazal Jan Luka Čutura. Do finala je gladko, z meti za ippon ali končnim prijemom, premagal Ambroža Kristana, Danijela Brenceta in Noela Samadžijo. V finalnem dvoboju pa je žal moral priznati premoč Zakharju Kholodovu iz Komende.

V kategoriji do 55 kg je Nejc Mohar v polfinalu učinkovito premagal Krčana Urha Lukiča. V finalnem  dvoboju pa je do polovice dvoboja zelo dobro napadal nasprotnika potem pa žal padel za wazari. Tilen Bele je v finalu suvereno premagal Lovra Urbanca iz ljubljanskega Tatamija. Zelo dobro je v kategoriji mlajših deklic do 36 kg nastopila Ota Masnik in osvojila 3. mesto.

Med cicibani so se Bushidovci odlično odrezali. Najbolj suvereno je 1. mesto osvojil Luka Mohar. Kot za stavo je z lepimi meti učinkovito premagal štiri nasprotnike. Zmagovalca v svoji kategoriji sta postala še Vid Vidic Pešič ter Miloš Tutnjević. Seljak Tjaš osvojil  2. mesto, Jan Čafarin pa je bil 5.

Med najmlajšimi, v kategoriji U8 sta zmagovalca postala Mark Mohar in Tim Gerdenc. 2. mesta sta osvojila Nejc Vovko in Masnik Nace, 3. mesta pa Nuša Medic, Val Mihael Čutura, Patrik Primc in Marsel Udovč. Oliver Udovč je osvojil 5. mesto.

V ekipni razvrstitvi je zmagala ekipa Judo kluba Tatami iz Ljubljane, drugo mesto so osvojili domačini Športnega društva Bushido tretje pa Društvo borilnih veščin Komenda.

Za najboljša tekmovalca na Pokalu novega mesta v judu 2023 sta bila proglašena Maksim Cerjak iz judo kluba Bežigrad in Hana Medić iz TVD Partizan Jesenice. Prejela sta zelo lepa pokala Športne zveze Novo mesto.

Udeleženci tekmovanja so pohvalili odlično izvedbo tekmovanja. Zahvala za to pa gre vsem Bushidovcem, ki so s svojim marljivim delom pripomogli k zelo uspešni izvedbi tekmovanja.

Kopica medalj za novomeške judoiste, Nejc Mohar in Nejc Vovko zlata na Pokalu Žirov 2023

11. 3. 2023 je v Žireh potekalo judo tekmovanje za pokal Žirov. Na tekmovanju ja nastopilo preko 443 judoistov iz 36 klubov iz BIH, Hrvaške, Italije in Slovenije.

Najbolje sta se odrezale Nejc Mohar v kategoriji mlajših dečkov do 55 kg in Nejc Vovko v kategoriji 8 letnih dečkov. Oba sta morala za osvojitev 1. mesta premagati 3 nasprotnike. Nejc Mohar suvereno, še pred koncem dvobojev, z učinkovitimi tehnikami premagal vse nasprotnike. Za zmago v finalu proti Ljubljančanu Žanu Paškerju je potreboval vsega 4 sekunde.

Zelo dobre dvoboje in nastope in 2. mesta so po zelo dobrih nastopih osvojili Luka Mohar, Patrik Primc in Vid Vidic Pešič. Jan Čefarin in Tim Gerdenc sta osvojila 3. mesti, Tjaž Seljak 4. mesto, Oliver in Marsel Udovč pa 5. mesti.  Miha Gracel pa je bil 7. med 14 lenimi dečki.

Mag. Metod Jerman

Nejc Mohar in Aleksandar Maksimović srebrna na mednarodnem turnirju Nagaoka 2022

19. 11. 2022 je v Ljubljani odvijal tradicionalni turnir za pokal Nagaoke, na katerem je nastopilo 423 judoistov iz 6 držav. Na tekmovanju je nastopilo tudi 8 judoistov novomeškega Bushida.

V starostni kategoriji U12 do 55 kg je Nejc Mohar po vrsti premagal Ajdinoskega iz Izole, Kušeja iz Raven na Koroškem in Kušeja iz Tatamija. V finalu pa je moral priznati premoč Klariču iz Murske Sobote. V isti kategoriji Miha Gracel ni uspel premagati nasprotnika.

V kategoriji do 35 kg je nastopil Jan Luka Čutura. V prvem dvoboju je premagal Stareta iz Bežigrada, nato pa po zelo izenačeni borbi klonil proti Jezerniku iz Slovenj Gradca. V popravni borbi je najprej premagal Hrvata Brnado, nato pa po podaljšku še Bežigrajčana  Shunyi  Shanga. V dvoboju za 3. mesto je bil od Čuture boljši Žirovec Kopač.

V starostni kategoriji U14 do 66 kg se je izvrstno odrezal Aleksandar Maksimović. V prvem krogu tekmovanja se je pomeril z aktualnim državnim prvakom Janom Estefanom Martinezom Kovačem. Aleksandrov nasprotnik je takoj pričel silovito napadati. Aleksandar je dobro držal gard in kontroliral vsak napad nasprotnika. V 2 minuti borbe je bil Estefan zelo aktiven na parterju in Aleksandar se je z zadnjimi močmi izognil, da ga nasprotnik ni prijel v končni prijem. Nato pa je Aleksandru uspelo nasprotnika presenetiti in izvesti met tani otoshi za wazari. Do konca dvoboja je moral prednost le še obdržati. ni imel nasprotnika. V četrtfinalu se je pomeril s Zupancem iz JK Z Dežele Sankaku, v polfinalu pa s Paradižikom iz SD Tatami. Oba je premagal z metom za ippon. V finalni borbi je nastopil proti Korošcu Rožeju. Ta pa je Aleksandra kmalu presenetil in ga poslal na hrbet.

V isti starostni kategoriji do 50 kg je Arne je premagal dva nasprotnika in osvojil 7. mesto med 17 nastopajočimi. Mark Cvelbar in Tomi Borojevič pa nista uspela premagati nasprotnika.

V zelo močni kategoriji šestnajstletnikov do 66 kg je Vuk Aristovul Zmijanac v prvem dvoboju premagal Ajda Hodžarja iz Šiške nato pa Sacho Friderich ljubljanskega Golovca. V polfinalnem dvoboju proti Avstrijcu Elbertu Makhashevu je Vuk nastopil odlično. Močnega nasprotnika je kontroliral in bil aktiven cel dvoboj, ki je trajal 6 minut. V četrti minuti dvoboja je Vuk dobil udarec v nogo. Zaradi bolečine ni mogel biti več dovolj aktiven. Nasprotnik je bil zato aktivnejši in kljub temu, da Vuka ni vrgel na blazino zmagal. V dvoboju za 3. mesto proti Avstrijcu Abdulu Zakajevu Vuk zaradi premočne bolečine v predelu prepone in možnosti za poškodbo, ni nastopil.

Fantje uspešni na 7. mednarodnem pokalu Komende

V nedeljo 9.10.2022 so se naši judoisti odlično borili na 7. mednarodnemu pokalu Komende. Jakob Zupančič je vse tri nasprotnike suvereno premagal z ipponom in osvojil 1. mesto v starostni kategoriji U10. Prav tako je 1. mesto z dvema zmagama osvojil Luka Mohar  (U10). Vid Vidic Pešič pa si je priboril 3. mesto  (U10).
Mark Mohar, ki se je boril v starostni kategoriji U6 je v sumo borbah premagal vse nasprotnike in osvojil 1. mesto 🥇.
Čestitke fantje!

Rekreativna kondicijska vadba s samoobrambo in ju-jitsom za odrasle

 • Kdaj: četrtek ob 18.30-20.00
 • Kje: Foersterjeva ulica 10, v telovadnici Športnega društva Busido
 • Kaj: Ju-jitsu, samoobramba, vadba za moč, gibljivost in koordinacijo
 • Za koga: za vse odrasle rekreativce, ki se želijo naučiti samoobrambe, ju-jitsa in hkrati okrepiti mišice ter telesu povrniti gibljivost za lažje spopadanje z vsakodnevnimi opravili in telesnimi napori.
 • Potek treninga:
  – ogrevanje 10 min (aerobna vaje, vaje za koordinacijo)
  – vadba samoobrambe in ju-jitsa 50-60 min
  – vaje za moč in gibljivost 20-30 min

Vadba za moč: lastna teža, elastike, uteži, žoge, medicinke, pravilna izvedba osnovnih gibalnih vzorcev (počep. Izpadni korak, horizontalni in vertikalni potisk, vlečenje, predklon)

Gibljivost: statično raztezanje, valčkanje

Aerobne vaje: tek, kolebnica, razni poskoki, skoki

 • V sklopu treningov imajo vadeči možnost opravljanja izpitov za napredovanje po pasovih v skladu s programi Judo in Ju-jitsu zveze Slovenije.
 • Vadba je namenjena odraslim ne glede na njihovo kondicijsko pripravljenost.
 • Trener: Metod Jerman, mojster juda 5. dan, mojster ju-jitsa 2. dan, predavatelj in član komisije za podeljevanje šolskih in najvišjih mojstrskih pasov v judu in ju-jitsu, selektor ženske članske jujitsu reprezentance (2004-2011), pod njegovim vodstvom je veliko tekmovalk osvojilo odličja na svetovnih in evropskih prvenstvih v ju-jitsu:

–  2x 1. mesto člansko evropsko prvenstvo (Maribor, 2011 in Torino, 2007)

–  1. mesto mladinsko svetovno prvenstvo (Belgija, Gent, 2011)

–  2x 3. mesto svetovne igre borilnih športov (Peking, 2010)

–  3. mesto svetovno prvenstvo (Kolmbija, Cali, 2011)

– 1. mesto evropsko prvenstvo ( Maribor, 2011)

– 3. mesto mladinsko EP (2010)

– 2. mesto člansko EP  (2010, St. Petersburg)

– 3. mesto svetovne igre borilnih športov (Peking, 2010)

– 3. mesto mladinsko EP (2009)

– 1. mesto člansko EP (Črna Gora, Budva, 2009)

– 3. mesto mladinsko EP (2008)…

Pomočnica trenerja: Patricia Jerman, diplomirana kineziologinja in fizioterapevtka, svetovna mladinska prvakinja v ju-jitsu (2011)

Oprema: trenirka z dolgimi rokavi brez zadrg in copati za prihod do blazin

*na blazinah treniramo bosi brez nogavic

Cena: 40€

VPISI ZA LETO 2022/23 – s treningi pričnemo 5.9.2022

 

S treningi pričnemo v ponedeljek 5. 9. 2022. V judo telovadnici na Foersterjevi ulici 10.

 

 • JUDO VRTEC
  Program JUDO VRTCA ŠD Bushido izvaja že več kot 10 let.
  Namenjen je otrokom od 4-6 let. Otroci se skozi zabavne igre učijo in razvijajo vrlin kot
  so:
  – koordinacije, moči, gibljivosti, in osnovne gibalnih sposobnosti skozi naravna gibanja,
  kot so plazenja, lazenja, hoja po vseh štirih;
  -osnove gimnastike;
  -varno padanje;
  Skozi celo leto otroke učimo tradicionalnih vrednot juda, kot sta spoštovanje sočloveka,
  disciplina in vztrajnost. Vadeči vadijo na blazinah, bosi.
  Termin: Ponedeljek in sreda, od 16.30 do 17.30

 

 • JUDO ZA OTROKE 
  Program Judo za otroke je namenjen otrokom starim od 6 do 12 let.
  Termin: Ponedeljek in sreda, od 17.30 do 19.00

 

 • JUDO ZA KADETE, MLADINCE in ČLANE
  Treningi so namenjeni rekreativcem in tekmovalcem od 12 let naprej.
  Termin: Ponedeljek in sreda ob 19.00 do 20.30 ter petek ob 18.00 do 19.30

 

 

Aleksandar Maksimović osvojil 2.mesto na državnem prvenstvu

42 kubov s 204 tekmovalci se je 14. 5. 2022 je v Braslovčah pomerilo za naslove državnih prvakov v judu za starejše dečke in deklice. Naš član Aleksandar Maksimović se je boril v težnostni kategoriji -66 kg in osvojil odlično 2. mesto.

Aleksandar je v prvem dvoboju po vsega 4 sekundah z lepim metom o goshi na hrbet vrgel Ambroža Janžekoviča iz JK Gorišnica. V četrtfinalnem dvoboju se je pomeril z Bežigrajčanom Rokom Filipom Režonjo. Po nekaj uvodnih neuspelih napadih je Aleksandar uspel izvesti met tai otoshi ter prejel oceno wazari. V nadaljevanju pa je tehniko še enkrat izvedel in dvoboj predčasno zaključil v svojo korist. V polfinalnem dvoboju se je pomeril s Tjanom Koterjem iz Ormoža. Aleksandar je nasprotnika zelo dobro kontroliral in mu ni dal možnosti, da bi ga učinkovito napadel. Po uspešnem metu za wazari po 20 sekundah borbe je Aleksandar nadaljeval na parterju. Ko pa sta tekmovalca dvoboj nadaljevala zopet stoje je Aleksandar izvedel zelo lep ko soto gari, prejel oceno ippon in zmagal. V Finalnem dvoboju proti Bežigrajčanu Janu Estefanu Martinezu Kovaču. Aleksandar je takoj v prvi akciji napadel z metom ouchi gari, nasprotnik pa je napadeno nogo izmaknil, se sunkovito obrnil in izvedel učinkovit morote seoi nage. Po 2 . mestu na Pokalu Žirov in Mednarodnem pokalu Bežigrada je to Aleksandrov 3. izvrsten rezultat letos.