JUDOISTOM BUSHIDA EKIPNO DRUGO MESTO NA 19. JUDO POKALU NOVEGA MESTA

JUDOISTOM BUSHIDA EKIPNO DRUGO MESTO NA 19. JUDO POKALU NOVEGA MESTA

10. marca je v Športni dvorani Marof v Novem mestu potekalo tradicionalno tekmovanje v judu za otroke. V starostnih kategorijah U8, U10, U12 in U14 so natopili tekmovalci iz 20 judo klubov iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Športno društvo Bushido tekmovanje, ki šteje za Slovenski pokal, organizira pod pokroviteljstvom Mestne občine Novo mesto in Športne zveze Novo mesto.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so nastopili odlično. V kategoriji starejših dečkov je Tilen Bele osvojil 4., Nejc Mohar pa 7. mesto.

V starostni kategoriji mlajših dečkov sta druga mesta osvojili Jakob Zupančič, Luka Mohar in Vid Vidic Pešić, Jakob Zemljič je osvojil 3. mesto, Tjaž Seljak pa 5. mesto.

Med cicibani starimi do 8 do 10 let so se Bushidovci odlično odrezali. Zmagovalci v svojih kategorijah so postali Kaja Vovko, Mark Mohar in Miloš Tutnjević. Seljak Tjaš osvojil  2. mesto, Jan Čafarin pa je bil 5.

Med najmlajšimi, v kategoriji U8 sta zmagovalca postala Mark Mohar in Tim Gerdenc. Srebrne medalje so osvojili Nuša Medic, Julija Robek, Ažbe Dolenc, Urh Peterlin in Nace Masnik. 3. mesta pa Tristan Pavlovič, Ruben Seljak, Tim Gerdenc in Nejc Vovko. Nidal Lerić je osvojil 4. mesto, Patrik Primc pa 5. mesto.

V ekipni razvrstitvi je zmagala ekipa Judo kluba Krško, drugo mesto so osvojili domačini Športnega društva Bushido tretje pa Judo klub Profectus Samobor.

Pokala Športne zveze Novo mesto za najboljša tekmovalca na 19. Judo pokalu Novega mesta 2024, sta osvojila tekmovalca v starostni kategoriji U14 Leon Gojčič iz Judo kluba Triglav Kranj in Manca Pleterski Judo klub Krško.

Udeleženci tekmovanja so pohvalili odlično izvedbo tekmovanja. Zahvala za to pa gre vsem Bushidovcem, ki so s svojim marljivim delom pripomogli k zelo uspešni izvedbi tekmovanja.

 

Patricia Jerman - Author