Palijev memorial v judu 2014. Vanessa Gole zlata, Jaka Lopez Vernig, Benjamin Bernad in Arnel Šumar bronasti

Palijev memorial v judu 2014. Vanessa Gole zlata, Jaka Lopez Vernig, Benjamin Bernad in Arnel Šumar bronasti

Mladi judoisti ŠD Bushido so se 24. in 25. maja 2015 v Ljubljani udeležili Palijevega memoriala, ki ga je organiziral JK Šiška. Tekmovali so v starostnih kategorijah cicibanov, mlajših dečkov ter starejših dečkov. V kategoriji cicibanov so 24.5.2014 nastopili Vanessa Gole, Arnel Šumar in Benjamin Bernard, v kategoriji mlajših dečkov pa istega dne Jaka Brajer in Jaka Vernig Lopez. V starostnih kategorijah cicibanov so bili judoisti razdeljeni v skupine po 8 tekmovalcev, glede na njihove teže, v kategoriji mlajših in starejših dečkov pa po teži v težinske kategorije. Vsi so tekmovali v soboto 24.5.2014.

Prvi je nastopil Benjamin Bernard, ki je prvo borbo izgubil in sicer je nasprotniku uspelo izvesti met o soto gari ter končni prijem kesa gatame. V drugi borbi je Benjamin večkrat vstopil in uspelo mu je izvesti met o soto gari za katerega je prejel yuko nato pa uspel nasprotnika prijeti in zadržati v končnem prijemu 15 sekund za kar je prejel ippon in zmagal. V zadnji borbi za tretje mesto je Benjamin že v prvi minuti ob kvalitetnem prijemu za kimono nasprotnika izvedel met o goshi, zanj prejel ippon ter tako osvojil 3. mesto.

Drugi je v svoji skupini nastopil Arnel Šumar. V prvi borbi je že po nekaj sekundah vstopil ter izvedel met o tai otoshi ter zmagal z ipponom. V drugi borbi se je Arnel pomeril z večjim in močnejšim nasprotnikom, ki mu je uspelo izvesti dva meta in sicer najprej o soto gari in nato tai otoshi. Za oba je prejel wazari in zmagal. V borbi za tretje mesto je Arnel prikazal zelo agresivno borbo ves čas je vstopal, izvedel dve tehniki tai otoshi za prvo prejel wazari, za drugo pa yuko. Ob drugem metu je po prehodu v parter nasprotnika prijel v končni prijem kesa gatame ter ga v njem zadržal 15 sekund za kar je prejel ippon in tako osvojil 3. mesto.

Zadnja se je pričela z borbami Vanessa Gole. V skupini 3 tekmovalk je prikazala odlične borbe. V prvi se je z nasprotnico borila 2 minuti, ves čas napadala vendar pa se ji je slednja zelo močno upirala. Kljub temu je Vanessi uspelo izvesti met o soto gari za kar je prejela yuko in zasluženo zmagala. V drugi borbi je nastopila še bolj suvereno in že po nekaj sekundah uspela izvesti met o soto gari za kar je prejela ippon in zmagala ter osvojila odlično 1.mesto.

V kategoriji mlajših dečkov sta nastopila Jaka Brajer in Jaka Vernig Lopez za katerega je bilo to prvo judo tekmovanje na katerem je nastopil. Jaka Brajer je prvo borbo izgubil in sicer je nasprotniku uspelo izvesti met o soto gari za kar je prejel ippon. V drugi borbi nasprotnik ni nastopil, zato je Jaka zmagal brez boja. V borbi za tretje mesto pa je Jaka naletel na zelo neugodnega nasprotnika, ki je ves čas blokiral napade Jake tako, da nikakor ni uspel vstopiti in izvesti kvalitetnega meta. Je pa nasprotniku, ki je zaradi neaktivne borbe »bloka« prejel dve kazni shido uspelo po neuspešnem napadu Jake izvesti met tai otoshi za kar je prejel yuko in zmagal. Tako je Jaka Brajer osvojil končno 5. mesto.

Istočasno se je v drugi skupini boril Jaka Vernig Lopez. Imel je srečo pri žrebu in prvo borbo dobil brez boja. V drugi borbi se je Jaka pomeril z zelo agresivnim nasprotnikom, ki je ves čas napadal vendar pa mu ni uspelo izvesti kvalitetnega meta. Jaka pa je zaradi neaktivne borbe prejel kazen shido in žal izgubil. V zadnji borbi za tretje mesto se je Jaka zelo dobro boril, več je napadal in uspelo mu je izvesti met o soto gari za katerega je prejel yuko ter zmagal. Na svojem prvem tekmovanju je osvojil odlično 3. mesto.

Vsi judoisti so na turnirju pokazali zelo dobre borbe, borili so se srčno za kar so bili nagrajeni z medaljami. Pridobili pa so mnogo novih izkušenj, ki jim bodo koristile pri naslednjih tekmovanjih.

V nedeljo 25.5.2014 pa se je v kategoriji starejših dečkov pomeril Urban Pozvek, ki pa ni bil uspešen.

Metod Jerman - Author

Leave a reply