Pokal Bežigrada 2015

Pokal Bežigrada 2015

Bushidovca Nejc Stojanovič in Jure Obran sta v soboto 25.4.2015 v Bežigradu nastopila na zelo močnem mednarodnem turnirju v judu. Na 30. Pokalu Bežigrada so nastopili judoisti Slovenije, Italije, Avstrije, Ukrajine, Italije in Hrvaške.

Jure Obran je nastopil v kategoriji do 42 kg, kjer je tekmovalo kar 29 izkušenih judoistov. V prvi borbi je proti nosilcu zelenega pasu iz JK Golovec Ljubljana suvereno izvedel met tani otoshi in zanj prejel wazari, takoj nato prešel v končni prijem kesa gatame ter tako zmagal z ipponom. V drugi borbi se je ravno tako pomeril z nosilcem zelenega pasu iz JK Bežigrad ter z borbenim pristopom uspel izvesti lepo kontra tehniko tani otoshi za katero je prejel 7 točk in zmagal z wazarijem. V nadaljevanju se je srečal s kasnejšim polfinalistom z oranžnim pasom iz ŠD Prleška judo šola, ki je k borbi pristopil izredno agresivno. Vseskozi je napadal in Juretu ni dovolil, da bi prevzel pobudo. Nasprotniku je dvakrat uspelo izvesti met o uchi gari za kar je prejel najprej wazari in nato še ippon ter zmagal. V prvi borbi repesaža je Jure zmagal brez borbe saj letošnji državni prvak Kuplen iz JK Murska Sobota po izgubljeni drugi borbi s tekmovanjem ni nadaljeval. V drugi borbi repasaža se je Jure pomeril s hrvaškim judoistom nosilcem oranžno zelenega pasu, ki je bil v borbi spretnejši. Uspelo mu je namreč izvesti tehniko ippon seoi nage za kar je prejel wazari in nato Jureta zadržati v končnem prijemu kesa gatame do osvojenega ippona. Jure je tako zasedel zelo dobro 7. mesto.

V kategoriji do 46 kg je nastopil Nejc Stojanovič, ki se je v prvi borbi pomeril z nosilcem zelenega pasu iz JK Bežigrad. Nejc je sprva izvedel kontra tehniko tani otoshi, vendar pa je slednji padel na zadnjico tako, da se tehnika ni točkovala. V nadaljevanju borbe je nasprotnik, ki je bil precej višji od Nejca, uspel izvesti met tai otoshi in takoj nato preiti v končni prijem kesa gatame. V končnem prijemu je Nejc zaradi pritiska na vrat moral borbo predati. Ker je bil nasprotnik v naslednjem kolu poražen se Nejc ni uvrstil v repesažne boje in je osvojil 12. mesto.

Metod Jerman - Author

Leave a reply