Vanessa Gole zmagovalka pokala Slovenske Bistrice, Boštjan Cimerman državni prvak po pasovih

Vanessa Gole zmagovalka pokala Slovenske Bistrice, Boštjan Cimerman državni prvak po pasovih

Trenutno najboljša in najobetavnejša judoistka novomeškega Bushida Vanessa Gole je ta vikend nastopila na tekmovanju za mlajše deklice, za pokal Slovenske Bistrice. V svoji kategoriji je imela šest nasprotnic.

Žreb ji bil naklonjen, saj je bila v prvem krogu prosta. V polfinalu je učinkovito, s končnim prijemom premagala nasprotnico. V finalni borbi je Vanessa nastopila odločno in učinkovito, saj je že po treh sekundah dvoboja izvedla uspešen met, s katerim je predčasno zaključila dvoboj. Vanessi je zlato medaljo podelila olimpijska prvakinja Urška Žolnir. To je njeni zlati medalji dalo še večjo vrednost in zadovoljstvo.

Na državnem prvenstvu po pasovih v članskih kategorijah, ki je potekalo v Ljubljani pa so odlično nastopili Rok Pirkovič, Klemen Kovač in Boštjan Cimerman. Vsi trije so se prebili v finale za kar so morali vsak po trikrat zmagati. Rok Pirkovič v finalu svoje kategorije žal ni bil uspešen in je osvojil drugo mesto. Klemen Kovač in Boštjan Cimerman pa sta se v finalnem dvoboju pomerila med seboj. V prvem delu borbe je bil spretnejši Klemen, ki mu je uspelo izvesti met tai otoshi za katerega je prejel wazari, nato pa je Boštjan po neuspelem metu prešel v parter ter prijel Klemna v končni prijem kesa gatame ter ga tako premagal. Klemen je tako osvojil zelo dobro 2. mesto, Boštjan pa je postal državni prvak!

Metod Jerman - Author

Leave a reply