Mladim judoistom Bushida štiri srebrne in dve bronasti medalji na tekmovanju v Mariboru

Mladim judoistom Bushida štiri srebrne in dve bronasti medalji na tekmovanju v Mariboru

7.5.2016 je v Mariboru potekalo tekmovanje v judu, ki se ga je udeležilo tudi 9 tekmovalcev našega kluba. V konkurenci nastopajočih iz 18 slovenskih klubov so dosegli zelo lepe rezultate.

V kategoriji do 10 let sta srebrni medalji osvojila Lin Luzar in Rok Stojanović. Oba sta prikazala zelo dobre borbe. Lin je v finalnem dvoboju protu Juretu Pušniku iz JK Branik močno vodil vse do 30 sekund pred koncem, ko je žal naredil napako in tako nasprotniku dovolil, da je zmagal. Rok se je za drugo mesto pomeril z Julijem Jemcem iz Branika in zmagal ipponom.

Aleksander Bernad je osvojil tretje mesto.

V kategoriji do 12 let je z zelo dobrimi borbami navdušila Nika Krevs. Najprej je premagala klubsko kolegico Vanesso Gole, nato Velenjčanko Evo Ciglar, v finalu pa izgubila proti Ani Vidovič iz Ptuja. Vanessa Gole je v isti kategoriji osvojila 3. mesto.

Alis Miskić je najprej z lepim metom ura nage premagal domačina Žana Mithansa, nato pa še Aneja Stojka iz Železničarja. V naslednji borbi se je pomeril s klubskim kolegom Arnelom Šumarjem. Arnel je začel bolje in izvedel dva meta za katera je prejel oceni yuko in wazari. Nato pa je Alis izkoristil nekaj slabši napad Arnela in izvedel lep met uchi mata in takoj zmagal. V finalu je bil za Alisa premočen nasprotnik Dmitriy Ghaynikov iz JK Branik. Na tekmovanju sta nastopila še Benjamin Bernad in Dušan Krbanjević, ki žal nista uspela premagati nobenega nasprotnika. Obema bo to v enem izmed njunih dvobojev skoraj uspelo.

Metod Jerman - Author

Leave a reply