Tian Jerman, Lin Luzar in Rok Stojanović so osvojili bronaste medalje na DP v judu

Tian Jerman, Lin Luzar in Rok Stojanović so osvojili bronaste medalje na DP v judu

Na Ptuju je 3.4.2016 potekalo državno prvenstvo v judu za starostno kategorijo do 10 let. Na tekmovanju so nastopili so tekmovalci iz 21 slovenskih klubov.

Prvi je nastopil Rok Stojanovič. Prvega nasprotnika, Jakoba Čeha iz Lendava je premagal po vsega 10 sekundah borbe. Nato je izgubil proti domačinu Lanu Strelcu in v borbi za bron nato premagal Liama Fridaverja iz Ptuja. Naslednji

je na blazina stopil Lin Luzar. V prvem dvoboju proti kasnejšemu državnemu prvaku se je zelo trudil. Bil je zelo aktiven. Po koncu dvoboja je bil rezultat neodločen, zato se je boril še v dveh podaljških. Tudi takrat ni nobeden od nasprotnikov dobil prednosti. Ker pa je bil Linov nasprotnik ob koncu nekaj bolj aktiven je dobil zmago. Lin je nato zelo učinkovito premagal Filipa Vidonjo iz JK Branik in Žigo Pivca JK Shido.

Tian Jerman se je v prvem kolu boril proti Maju Petriču iz Marezig. Maj je začel zelo ostro in Tian je imel zelo veliko dela, da ga je nekoliko umiril. Vendar mu je to pobralo preveč moči, da bi ga premagal. V drugi borbi je Tian v prvih dveh akcijah izvedel dva meta in predčasno zmagal. V boju za bronasto medaljo je nato v zelo lepi borbi suvereno premagal Ptujčana Staša Pevca.

Na tekmovanj je nastopil še Aleksander Bernad, ki pa žal ni uspel premagati nobenega nasprotnika.

Že dan prej sta na Pokalu Ptuja v kategoriji U12 uspešno nastopila Benjamin Bernad, ki je osvojil 5. mesto in Vanessa Gole, ki je bila bronasta. V borbi za medaljo je premagala Bežigrajčanko Živo Šlenc.

Metod Jerman - Author

Leave a reply