Vanessa Gole srebrna v Lutomeru

Vanessa Gole srebrna v Lutomeru

29.9.2018 je v Ljutomeru potekalo mednarodno tekmovanje v judu. V med deklicami do 14 let je v kategoriji do 48 kg nastopila Bushidovka Vanessa Gole. Pri pripravi na tekmovanje oz. ogrevanju je  zabolelo v zapestju desne roke.

Predvidevala je, da je to v borbi ne bo oviralo. Vendar je že v uvodnem dvoboju proti Tadeji Simonič iz Juršincev čutila bolečine. Nasprotnici sta bili zelo enakovredni, zato se je po koncu tekmovalnega časa dvoboj nadaljeval do zlate točke. Tu pa se je izkazalo, da je Vanessa bistveno bolje pripravljena in je nasprotnico s čistim metom za ippon vrgla na hrbet.

V nadaljevanju, v borbi proti Velenjčanki Evi Ciglar, je ta Vanessi padla na njeno desno roko in bolečina se je še stopnjevala. Klub pozivom sodnika, da naj borbo prekine, je z borbo nadaljevala. Nasprotnico je prijemala in kontrolirala lahko zgolj z levo roko. Malo pred koncem dvoboja pa Vanessa nasprotnice ni mogla več dobro kontrolirati, zato je ta uspela Vanesso vreči in zmagati.

Z osvojenim 2. mestom je Vanessa zadovoljna, vendar pa je ostal vtis, da bi nepoškodovana na tem tekmovanju lahko posegla tudi po zlatu.

Metod Jerman - Author

Leave a reply