Jure Došen Balkovec, Mihael Pejašinović in Vanessa Gole zlati na Pokalu Komende

Jure Došen Balkovec, Mihael Pejašinović in Vanessa Gole zlati na Pokalu Komende

V Komendi je 13. oktobra 2018 potekalo tekmovanje v judu za cicibane, mlajše in starejše dečke ter deklice. Na tekmovanju je nastopilo preko 300 tekmovalcev iz Italije, Srbije, BiH in Slovenije. Osem članska ekipa novomeškega Bushida je na tekmovanju navdušila z rezultati.

V starostni kategoriji do 10 let so odlično nastopili Jure Došen Balkovec, Mihael Pejašinović in Maks Cvelbar. Jure Došen Balkovec in Mihael Pejašinović sta premagala vse nasprotnike in osvojila zlati medalji. Mark Cvelbar je izgubil šele v finalu in osvojil srebro.

V starostni kategoriji do 12 let je Tian Jerman najprej dvakrat zmagal. V polfinalu je izgubil s kasnejšim zmagovalcem kategorije Vrljićem iz Mostarja. Potem pa še v borbi za 3. mesto. Lin Luzar tudi premagal dva nasprotnika potem pa izgubil dvoboj. Tian je osvojil 5. mesto, Lin pa 7. Prav tako 7. je bil Dušan Krbanjević, ki je bil neuspešen proti Kladniku iz Kamnika.

V starostni kategoriji do 14 let je Vanessa Gole osvojila 1. mesto. V finalu se je pomerila z Mariborčanko Zalo Mrčinko in jo gladko premagala. Aleš Krevs je uvodoma premagal dva nasprotnika. V polfinalu je bil zanj premočen Salmanić iz Mostarja. V borbi za 3. mesto pa mu je nasproti stopil Italijan Denis Pazzetta. Italijan je kmalu povedel z metom za wazari. Potem pa je Alešu 20 sekund pred koncem dvoboja uspel izjemen met tani otoshi za ippon in predčasno je zmagal. 

 

Metod Jerman - Author

Leave a reply