Pokal Krškega 2019

Pokal Krškega 2019

Nejc Mohar, Lin Luzar in Vanessa Gole zlati na Pokalu Krškega

Fotogalerija

V Krškem je 8. junija 2019 potekal 1. Pokal Krškega v judu. Na tekmovanju so nastopili tekmovalci iz Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Enajst članska ekipa novomeškega Bushida se je na tekmovanju zelo dobro odrezala.

V starostnih kategorijah od 8 do 10 let je Nejc Mohar osvojil 1. Mesto. Erazem Ajdišek in Mark Cvelbar sta bila 2., Miha Zupančič in Mark Cvelbar pa 3.

Med dečki do 12 let je Lin Luzar osvojil zlato medaljo. V prvem kolu je premagal Žarna iz Krškega, nato pa Avstrijca Schmalharta. V finalu se je pomeril z Gantarjem iz Žirov. Lin je po polovici dvoboja povedel z metom za wazari in nato to prednost s preudarno borbo zadržal do konca dvoboja. Jure Došen Balkovec je osvojil srebrno medaljo. V dvoboju proti zmagovalcu Petroviču iz Ljubljanskega Sokola se je zelo trudil. Vendar ga je Petrič kljub slabši borbi za gard, presenetil z metom. Mihael Pejašinović je osvojil 3. mesto. Zel lepo z metom in nato končnim prijemom je premagal Belokranjca Slobodnika.

Med starejšimi dečki in deklicami do 14 let je zlato medaljo osvojila Vanessa Gole. V finalnem dvoboju je suvereno premagala Izo Cvelbar iz Sevnice. Tian Jerman je z ipponi premagal Patrika Zupančića in Rocca  Cekuša iz Samobora. V finalu pa mu ni uspelo proti Lendavčanu Roku Mujdrici. Ta ga je tik pred koncem dvoboja presenetil z metom ippon seoi nage. Aleš Krevs je Gladko premagal Luko Žagarja iz Komende, Boštjana Potočnika iz Impola in Štefana Miletiča iz Sevnice. V finalnem dvoboju se je pomeril s Timotejem Kosom iz Impola. V rednem delu, po zelo izenačeni borbi, ni nobeden uspel pridobiti prednosti. Šele po treh minutah borbe zlato točko je z minimalno prednostjo zmagal Kos.

Metod Jerman - Author

Leave a reply