Pokal Novega mesta 2020

Pokal Novega mesta 2020

Tian Jerman najboljši tekmovalec na Pokalu Novega mesta v judu, Vuk A. Zmijanac, Janez A. Hočevar in Jure B. Došen zlati. Ekipi Bushida ekipno 2. mesto

V soboto 27. junija 2020 je v Športni dvorani Marof potekalo tradicionalno tekmovanje v judu za cicibane, mlajše dečke in starejše dečke. Tekmovanje šteje za Slovenski judo pokal. V starostnih kategorijah U8, U10, U12 in U14 je nastopilo je 75 judoistov iz 15 slovenskih klubov.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so se izvrstno odrezali. Najprej so nastopili cicibani. Zmagovalec v svoji kategoriji je postal Janez Aleksander Hočevar. Miha Zupančič, Nejc Mohar, Luka Mohar so osvojili srebrne medalje. Lovro Škedelj, Jakob Zemljč, Jakob Zupančič in Luka Janjac so bili 3.

V starostni kategoriji mlajših dečkov je Jure Došen Balkovec osvojil 1. mesto, Aleksandar Maksimović 2. in Mihael Pejašinović 3. mesto.

V kategoriji starejših dečkov sta odlično nastopila Tian Jerman in Vuk Aristovul Zmijanac. Vuk je po vrsti premagal Klemenčiča iz Murske Sobote, nato Potočnika iz Slovenske Bistrice, v finalu pa še Žigo Pahorja iz Komende. Tian Jerman je v kategoriji do 55 kg svojega prvega nasprotnika vrgel na hrbet po vsega 4 sekundah dvoboja. V finalu, pa je proti Prekmurcu Klemenu Vinkoviču potreboval več kot 10 minut, da je strl njegov odpor. Tian Jerman in Klemen Vinkovič sta prikazala najboljši dvoboj tekmovanja, ki je zaradi njune izenačenosti trajal krepko v podaljšek. Na koncu je Tian z uspešnim metom ura nage nasprotnika vrgel na hrbet in si s tem priboril tudi pokal za najboljšega tekmovalca turnirja. Dušan Krbanjević je nastopil v kategoriji nad 66 kg in osvojil 4. mesto. V dvobojih se je pomeril tudi s 25 kg težjimi nasprotniki.

V ekipni razvrstitvi je zmagala ekipa Judo kluba Apolon Maribor, pred domačini Športnim društvom Bushido in Judo klubom Acron Slovenj Gradec.

Za najboljša tekmovalca sta bila proglašena tekmovalca v kategoriji U14, Novomeščan Tian Jerman in Marija Gomaz Judo kluba Apolon Maribor. Prejela sta zelo lepa pokala Športne zveze Novo mesto.

Patricia Jerman - Author