Pokal Žirov 2020

Pokal Žirov 2020

 

Judoista novomeškega Bushida Miha Zupančič in Nejc Mohar zlata na Pokalu Žirov, Jure Došen Balkovec srebrn.

7.3.2020 je v Žireh potekalo judo tekmovanje za pokal Žirov. Na tekmovanju ja nastopilo preko 300 judoistov iz 27 klubov iz Slovenije in BiH.

V starostni skupini U14 do 60 kg je nastopil Dušan Krbanjević. Prvi dvoboj je odločil v svojo korist. V polfinalu proti Žigi Pahorju iz Komende ni bil uspešen, v borbi za 3. mesto pa je gladko, z metom in končnim prijemom premagal Ljubljančana Domna Šinkovca.

Med dečki, starimi do 12 let sta natopila Jure Došen Balkovec in Mihael Pejašinović. Jure Došen Balkovec je v predtekmovanju premagal dva nasprotnika. V finalu pa je bil zanj premočen Imran Muhtari iz Sanjskega Mosta. Mihael Pejašinović je v uvodnem dvoboju v kategoriji do 42 kg premagal Šegatina iz Bežigrada. V nadaljevanju pa kljub dobrim borbam ni več uspel zmagati. Osvojil je 7. mesto.

V starostni skupini U10 sta zlati medalji osvojila Miha Zupančič in Nejc Mohar. Oba sta morala premagati po tri nasprotnike. Še najbolj sta se morala truditi v uvodnem dvoboju. V nadaljevanju pa sta gladko, z ipponi premagala svoje nasprotnike. Bronasti medalji sta osvojila Miha Gracel in Luka Janjac.

Med osemletniki je v sumo borbi nastopil Luka Mohar in se veselil bronaste medalje.   

 

Patricia Jerman - Author