Boštjan Cimerman in Greg Mirt državna prvaka na prvenstvu po pasovih 2020

Boštjan Cimerman in Greg Mirt državna prvaka na prvenstvu po pasovih 2020

 

29. 2. 2020 je v Šiški potekalo državno prvenstvo v judu po pasovih. Na tekmovanju sta nastopila tudi tekmovalca novomeškega Bushida Greg Mirt in Boštjan Cimerman.

Greg Mirt je nastopil v kategoriji oranžnih pasov do 73 kg. V prvem kolu se je pomeril s Pušnikom iz JK Sokol. Greg je nasprotnika najprej vrgel z metom o soto gari, potem pa je na parterju nastavil lep in učinkovit vzvod juji gatame. Podoben scenarij se je odvil v drugi borbi, proti Velenjčanu Tevžu. Greg je po uvodni minuti izvedel met tomoe nage, za katerega je prejel wa zaari, potem pa je zaključil na parterju z vzvodnim prijemom juji gatame. V finalnem dvoboju se je Greg pomeril s Čohom iz JK Golovec. Greg je takoj na začetku prevzel pobudo in nasprotnika kontroliral v gardu. Ko pa je ta neprevidno stopil korak preveč za Gregom, se je ta spustil na hrbet in izvedel lep tomoe nage za katerega je prejel ippon.

Boštjan Cimerman je bil prvi krog prost, potem pa v polfinalu z lepim metom tai otoshi premagal Karakaša iz JK Branik Maribor. V finalnem dvoboju pa se je pomeril z Vogrinom iz Ptuja. Boštjan je takoj na začetku borbe z obema rokama močno prijel nasprotnika in izvedel met soto makikomi ter dvoboj končal po 5 sekundah. Boštjan in Greg sta z borbami navdušila. Kot zmagovalca v svojih kategorijah, sta za nagrado prejela višja pasova. Greg je sedaj nosilec 3. kyu, Boštjan pa 2. kyu.

 

Patricia Jerman - Author