Patricia Jerman mladinska svetovna prvakinja

Patricia Jerman mladinska svetovna prvakinja

PATRICIA  JERMAN MLADINSKA SVETOVNA PRVAKINJA V  JU-JITSU BORBAH

V belgijskem mestu Gent 11., 12. in 13. novembra poteka kadetsko in mladinsko svetovno prvenstvo v ju-jitsu. Tekmovalci se merijo v disciplini borbe in duo (prikazne tehnike). V soboto je v borbah, v kategoriji mladink do 55 kg fantastično nastopila Bushidovka Patricia Jerman.

V 1. borbi je nastopila proti Ukrajinki Nastenko. Patricia je začela odločno, vendar previdno. Takoj je prešla v vodstvo in tekom cele borbe povečevala prednost. Zmaga z rezultatom 10:4 ji je dala zaleta za nastop proti 3. z nedavnega članskega svetovnega prvenstva v Kolumbiji, Norvežanki Knutssen. Borbena in zagnana Norvežanka je pričela odločno, vendar jo je Patricia z nekaj premišljenimi akcijami učinkovito kontrolirala, ji zadala nekaj udarcev ter ji tako vnesla dvom v njene sposobnosti. Stopnjevanje tempa Patricie je pomenilo tudi povečevanje prednosti in zmago z rezultatom 9:3. V polfinalni borbi se je Patricia pomerila z Danko Vejlgaard. Patricia je nasprotnico je pred štirinajstimi dnevi že premagala na Slovenija Open, vendar z minimalno razliko. Takoj na začetku je Danka izvedla napad, ki je Patricio malo presenetil in tako je povedla z minimalno prednostjo. Že v naslednji akciji je Patricia izvedla izjemen uraken uchi, ki so ga sodniki nagradili z ipponom. V nadaljevanju je potekala izenačena borba. Tekmovalki sta poizkušali predvsem z meti in akcijami v parterni tehniki. Patricia je borbo dobro kontrolirala, bila dominantnejša in aktivnejša. Do konca borbe ji je uspel še en met za Wazari, kar je pomenilo zmago z rezultatom 3:1 in uvrstitev v finale.

V finalu se je Patricia spopadla z Nemko Wittich, ki je v predtekmovanju izločila Poljakinjo, Rusinjo in Nizozemko. Takoj po začetku bobe je Patricia nasprotnici zadala udarec uraken uchi in zanj dobila ippon. Takoj nato sta tekmovalki poskušali z meti in borbo v parterju. Obe sta bili aktivni in poskušali z izvedbo tehnike. Patricii Je kmalu uspelo nasprotnico zadržati v končnem prijemu. V nadaljevanju je Patricia nasprotnici zadala še nekaj uspešnih udarcev in prešla v borbo v drugem delu. Nasprotnica je močno zaostajala, ni imela nobenega recepta za Patriciine tehnike, poskušala je različne tehnike in naredila napako, ki jo je Patricia izkoristila in izvedla uspešen met in to je pomenilo zmago z 14:0 in osvojitev naslova mladinske svetovne prvakinje.
Patricia letos prvo leto nastopa v mladinski konkurenci, zato je njen uspeh še toliko večji.

{youtube}RQxN7NF8NoU{/youtube}

Metod Jerman - Author

Leave a reply