Najmlajši judoisti Bushida uspešni na pokalu Jesenic 2011

Najmlajši judoisti Bushida uspešni na pokalu Jesenic 2011

Matevž Krštinc 2. mesto, Nejc Stojanovič, Martin Zajc in Anže Kitek 3 mesto, Nejc Peterlin 5. mesto.

Mladi judoisti ŠD Bushido so se 17.12.2011 udeležili turnirja v judu „Veseli december 2011“ na Jesenicah. Tekmovali so v treh starostnih kategorijah in sicer v najmlajši kategoriji U7 je v sumo borbah nastopil Nejc Peterlin, v kategoriji U9 so nastopili Matevž Krštinc, Nejc Stojanovič in Matic Kitek, v najstarejši kategoriji U11 pa sta nastopila Martin Zajc in Anže Kitek.

V starostni kategoriji U 11 je Martin Zajc nastopil v kategoriji do 42 kg in se boril enkrat ter borbo na žalost  izgubil. Kljub temu pa osvojil dobro 3. mesto. V isti starostni kategoriji in težnostni kategoriji do 30 kg je nastopil Anže Kitek, ki je prvo borbo suvereno zmagal z ipponom po izvedenem metu o soto gari, drugo borbo je izgubil, ravno tako pa mu ni uspelo premagati nasprotnika v tretji borbi. Kljub temu pa je bila ena zmaga dovolj, da je osvojil zelo dobro 3. mesto.

V starostni kategoriji U9 je v najbolj množično zastopani kategoriji do 24 kg nastopil Nejc Stojanovič. V prvi borbi je z metom harai tsuri komi ashi z ipponom premagal nasprotnika, žal pa v drugi borbi izgubil, saj je nasprotniku uspelo izvesti dva meta za yuko. V nadaljevanju se je Nejc zbral in pokazal kaj zna. V repasažu je najprej z metom o goshi  premagal prvega, nato s telesnim protimetom drugega in na koncu z metom ippon seoi nage še zadnjega nasprotnika. Vsi meti so bili točkovani  z 10 točkami – ippon. Zaradi izgubljene borbe v drugem kolu in s štirim zmagami je osvojil odlično 3. mesto. V težnostni kategoriji do 27 kg je nastopil Matevž Krštinc. V prvi borbi je suvereno premagal nasprotnika z metom koshi guruma in zmagal z ipponom, v drugem kolu je ravno tako premagal nasprotnika s končnim prijemom kesa gatame v katerem je nasprotnika držal 25 sekund in tako osvojil 10 točk – ippon. V finalu pa je borbo izgubil in sicer je nasprotniku uspelo enkrat izvesti met o soto gari za katerega je prejel 5 točk – yuko. Matevž je tako osvojil najboljši rezultat v naši ekipi – drugo mesto. V težnostni kategoriji do 30 kg je nastopil Matic Kitek. V prvi borbi je Matic moral priznati premoč nasprotnika, medtem ko je v drugi repasažni borbi nasprotnika premagal z lepim metom harai tsuri komi ashi ter zanj dobil 10 točk  – ippon. Žal pa mu v nadaljevanju repasaža ni uspelo še enkrat zmagati.

V starostni kategoriji U7 je v težnostni kategoriji do 21 kg nastopil Nejc Peterlin. Judoisti so se v tej kategoriji borili v sumo borbah. Nejcu je uspelo eno borbo zmagati in je na koncu osvojil dobro 5. mesto.

V skupnem seštevku so judoisti ŠD Bushido med 11 klubi iz Slovenije, Italije in Avstrije zasedli odlično 5. mesto. Predvsem veseli dejstvo, da so vsi tekmovalci na tekmovanju pokazali zelo dobre borbe in vsi razen Martina (ki je nastopal v maloštevilni kategoriji) vsaj eno borbo zmagali. Večino borb so rešili v svojo korist pred iztekom določenega časa z doseženimi 10 točkami.

Metod Jerman - Author

Leave a reply