Patricia Jerman je osvojila naslov športnice leta 2011 v Mestni občini Novo mesto

Patricia Jerman je osvojila naslov športnice leta 2011 v Mestni občini Novo mesto

V četrtek 26. januarja je v Športni dvorani Marod potekala tradicionalna prireditev Športnik leta, na kateri proglasijo najboljši športni klub, najboljšega športnika in najboljšo športnico v Mestni občini Novo mesto. Letošnja nominiranka ŠD Bushido je bila prvič Patricia Jerman. Pred njo so se za laskavi naslov že potegovale njena sestra Lea Jerman, Andreja Jakše in Tamara Strnad.

Za naslov se je Patricia potegovala s kandidatkama strelko Ines Kastelic, atletinjo Majo Mahorič. Glede na osvojene lanske športne rezultae ja bila Patricia nesporna favoritijna in bi morala nedvomno zmagati. Vendar nas je izkušnja z lanskega leta, ko je brez naslova ostala Tamara Strnad, ki je imela napram zmagovalki za tri razrede boljše športne dosežke, do konca navdajala z dvomom. No izšlo se je tako, kot je bilo prav. Naslov je dajnsko pripadel Patricii, letos najboljši. Patricia je bila naslova izjemno vesela. Njen uspeh so z velikim aplauzom pozdravili gledalci v dvorani Marof in seveda njeni klubski prijatelji.

Na prireditvi je Patricia prejela tudi bronasto plaketo Olimpijskega komiteja Slovenije. Županova priznanja za športne uspehe v letu 2011 pa so prejeli Tadej Čutuk, za naslov članskega državnega prvaka in nastopa na članskem EP, Andreja Jakše za naslov članske državne prvakinje in nastop na članskem EP, Tamara Strnad za naslov članske državne prvakinje in nastop na članskem EP ter nastop na članskem SP, Patricia Jerman za osvojitev naslovov državne prvakinje v mladinski in članski konkurenci, za osvojitev bronaste medalje na članskem EP, za osvojitev 7. meta na članskem SP in naslov mladinske svetovne prvakinje. Priznanje je prejel tudi trener in predsednik kluba Metod Jerman za vodenje članske reprezentance Slovenije na EP, SP in mladinskem SP. Pod njegovim vodstvom so slovenska dekleta v letu 2001 osvojila dve zlati in dve bronasti medalji na največjih svetovnih tekmovanjih.

Več o prireditvi pa si lahko preberete v članku objavljenem na naslednji spletni strani: http://www.triumfator.si/sportni-utrinki/prireditve-in-zanimivosti/item/1117-%C5%A1portnik-leta-mo-novo-mesto-kdo-je-najbolj%C5%A1i?

Metod Jerman - Author

Leave a reply