Nagaoka 2012

Nagaoka 2012

Tradicionalnega 49. tekmovanja Nagaoka (Mini Nagaoka), ki ga je 24. 11. 2012 v Ljubljani organiziral JK Olimpija Ljubljana se je letos udeležilo 5 judoistov ŠD Bushido in sicer v kategoriji U11 so tekmovali Nejc Stojanovič, Urban Pozvek in Klemen Bojanc, v kategoriji U13 je nastopil Svit Kumelj in v kategoriji U15 Žan Doljak.

Prvi je s tekmovanjem pričel Klemen BOJANC, ki se je pomeril najprej z nosilcem rumeno oranžnega pasu in v drugi borbi z nosilcem oranžnega pasu. Žal mu v obeh borbah, kljub solidnemu nastopu, ni uspelo zmagati, saj sta bila nasprotnika spretnejša. Klemen je osvojil 7. mesto.

S tekmovanjem je nadaljeval Nejc Stojanovič, ki je v prvi borbi že po nekaj sekundah z metom tani otoshi premagal nasprotnika – nosilca oranžnega pasu. V drugi borbi mu je po uspešno izvedeni tehniki tani otoshi za katero je prejel wazari uspelo preiti v parter in si s končnim prijemom v 20 sekundah izbojevati zmago z drugim wazarijem. V finalni borbi se je Nejc srečal z nosilcem belo rumenega pasu, ki pa je bil skoraj dve glavi višji od njega ter temu ustrezno močnejši. Kljub odlični borbi pa je nasprotnik izvedel tehniko tai otoshi, pri čemer je izkoristil svojo velikost ter moč in Nejca premagal z ipponom. Nejc je tako osvojil odlično 2. mesto.

Zadnji v kategoriji U11 je nastopil Urban Pozvek, ki je v prvi borbi uspel preiti v parterno borbo, kjer je s končnim prijemom kesa gatame po 25 sekundah premagal nasprotnika z ipponom. V drugi borbi se je srečal z nosilcem oranžno zelenega pasu, ki je bil tudi višji in močnejši od njega. Kljub dobri in hrabri borbi je nasprotnik po prehodu v parter uspel v končnem prijemu kesa gatame Urbana zadržati 25 sekund in zmagati. V borbi za 3. mesto je Urban izvedel proti met tani otoshi ter za prejel 10 točk – ippon in tako osvojil odlično 3.mesto.

V kategoriji U13 je kasneje nastopil Svit Kumelj, ki se je v prvi borbi pomeril z nosilcem oranžnega pasu, ki je izkoristil Svitovo nepazljivost in ga kmalu po začetku borbe vrgel na hrbet s tehniko o soto gari. V popravni borbi se je pomeril z nosilcem oranžno zelenega pasu, ki je izkoristil svoje tehnično znanje in si s tehnikama tai otoshi in o soto gari najprej priboril dva yuka nato pa prešel v parter, kjer je Svita premagal s končnim prijemom kesa gatame. Svit je osvojil 8.-12. mesto.

Zadnji v kategoriji U15 je nastopil Žan Doljak. V prvi borbi je zaradi nezbranosti dopustil, da je nasprotnik izvedel met o uchi gari ter ga premagal. V popravni borbi je Žan nastopil bistveno bolj suvereno in dvakrat izvedel tehniko ura nage, vendar pa se je izkušenemu nasprotniku – nosilcu zelenega pasu uspelo pred padcem na blazine obrniti na trebuh. Ob tretjem poskusu meta ura nage je nasprotnik izvedel proti met ko uchi gari in žana premagal z ipponom. Žan je osvojil 7. mesto.

Nastope naših judoistov na zelo kvalitetnem tekmovanju Nagaoka, kjer je sodelovalo več kot 300 judoistov iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, BIH, Italije in Ukrajine lahko ocenimo kot zelo uspešne.

Metod Jerman - Author

Leave a reply