Matevž Krštinc in Nejc Stojanovič zlata na mednarodnem tekmovanju v ju-jitsu

Matevž Krštinc in Nejc Stojanovič zlata na mednarodnem tekmovanju v ju-jitsu

V soboto 12. in nedeljo 13. aprila smo tekmovalci Bushida nastopili na tradicionalno močnem mednarodnem tekmovanju v ju-jitsu za pokal Robija Reicha.

V soboto so nastopili starejši deček Anže Kitek, kadeta Svit Kumelj in Mark Van Elteren ter mladinec Gregor Kopina. Prvi trije so se prišli seznanit z mednarodno konkurenco in kljub dobrim borbam niso dosegli vidnejših rezultatov. Za Gregorja Kopino, kateremu je bilo tekmovanje eno izmed izbirnih za nastop na mladinskem EP, sta bila ta trenutek premočna Jevtić iz Budve in Slovenec Hadolin. V nedeljo pa so naši tekmovalci nastopili odlično. Za Nejca Stojanoviča, Matevža Krštinca in Matica Kitka je bila to prva ju-jitsu tekma sploh. Tekmovala sta še Marijan Krštinc in Matija Krštinc v kategoriji kadetov.

Najbolje sta se odrezala Nejc in Matevž, ki sta v svojih kategorijah suvereno osvojila prvi mesti. Oba sta več borb zmagala predčasno. Tudi Matic Kitek je pokazal izredno borbenost in vse nasprotnike večkrat vrgel ter prijel v končni prijem. Imel je veliko smole in bil v eni borbi, kjer je že močno vodil, žal izključen zaradi dveh nedovoljenih udarcev, ki jih ni storil namerno. Če ne bi storil tiste napake, bi zasedel 2. mesto, tako pa je bil Matic na koncu odličen tretji. Matija je nastopil v višji starostni kategoriji, kjer so bili nasprotniki žal zelo močni in ni uspel zmagati borbe.

Tudi Marijan se je odlično boril, v kategoriji je imel bolj ali manj same tujce. Eno borbo proti nasprotniku iz Italije je zmagal predčasno. Na koncu je zasedel sedmo mesto.

Metod Jerman - Author

Leave a reply