Matija Krštinc državni prvak v ju-jitsu

Matija Krštinc državni prvak v ju-jitsu

V soboto 22. marca je v Lenartu v Slovenskih goricah potekalo državno prvenstvo v ju-jitsu borbah za dečke in mladince. Tekmovanja se je udeležila petčlanska ekipa novomeškega Bushida.

Najbolje se je odrezal Matija Krštinc, ki je postal državni prvak med dečki do 46 kg. Za zmago je po vrsti suvereno premagal Filipoviča iz JJK Nikan, Miheliča in Kluna iz JJK Sibor ter na koncu še Kopušarja iz JJK Samuraj Gornji Grad. Njegovemu uspehu se je z drugim mestom najbolj približal Gregor Kopina med mladinci do 77 kg. Gregor je v finalni borbi še 15 sekund pred koncem dvoboja vodil proti Hudolinu iz JJK Fudoshin. Potem pa po neprevidnosti v parterju zapravil naslov državnega prvaka. Vseeno mu je ta rezultat omogočil, da je na spisku kandidatov za nastop na mladinskem evropskem prvenstvu, ki bo letos na Švedskem.

Tudi ostali tekmovalci Novomeškega Bushida so se izvrstno odrezali. Bronaste medalje so osvojili Marijan Krštinc med mladinci do 62 kg, Mark Van Elteren med dečki do 58 kg ter Svit Kumelj med dečki do 64 kg.

Metod Jerman - Author

Leave a reply