Jaka Brajer srebrn na Nagaoki 2013

Jaka Brajer srebrn na Nagaoki 2013

Tradicionalnega 50. tekmovanja Nagaoka (Mini Nagaoka), ki ga je 23. 11. 2013 v Ljubljani organiziral JK Olimpija Ljubljana se je v izredno močni mednarodni udeležbi letos udeležilo 5 judoistov ŠD Bushido. V kategoriji U10 je tekmoval Jaka Brajer, v kategoriji U12 so tekmovali Nejc Stojanovič, Urban Pozvek in Matic Kitek, v kategoriji U14 pa je nastopil Anže Kitek.

Prvi je s tekmovanjem pričel Jaka Brajer, ki je prvih dveh borbah suvereno zmagal in sicer je že v prvih sekundah izvedel met koshi guruma ter zmagal z ipponom. V finalni borbi pa je moral kljub odlični borbi priznati premoč nasprotniku, ki je uspel izvesti dva meta za katera je dobil yuko in zmagal. Jaka je tako osvojil odlično 2. mesto.

S tekmovanjem je nadaljeval Matic Kitek, ki je v prvi borbi že po nekaj sekundah za met tani otoshi prejel yuko, v nadaljevanju pa je bil nasprotnik iz Srbije spretnejši in uspel Matica prijeti v končni prijem sankaku gatame, ki je bil tako močan, da je Matic moral predati borbo. V drugi borbi se je Matic kljub porazu v prvi borbi zbral in uspel izvesti lepo tehniko tani otoshi za kar je prejel wazari, vendar pa je v nadaljevanju nasprotnik izkoristil prednost svoje višine ter izvedel tehniko tai otoshi ter Matica premagal z ipponom. Matic je osvojil 7. mesto.

Z borbami je nadaljeval Nejc Stojanovič, ki pa v prvi borbi ni bil zbran. Kljub več napadom mu ni uspelo izvesti tehnike, ki bi jo sodnik točkoval je pa nasprotniku dopustil, da ga je dvakrat prijel v končni prijem kesa gatame in mune gatame ter ga premagal z wazarijem. V drugi borbi pa je ravno tako zaradi nespretnosti po neuspešno izvedeni tehniki dopustil, d ga je nasprotnik prijel v končni prijem kesa gatame in g premagal z yukom. Nejc je osvojil 7. mesto.

Zadnji v kategoriji U12 je nastopil Urban Pozvek, ki je prvo borbo nesrečno izgubil saj je prejel eno kazen shido zaradi neaktivnosti. V drugi borbi je bil nepazljiv in nasprotniku dopustil, da je izvedel lepo tehniko o uchi gari in ga premagal z ipponom. V tretji borbi se je Urban zbral in z lepo kontra tehniko tani otoshi vrgel nasprotnika na hrbet in tako zmagal z ipponom V zadnji borbi za tretje mesto (v kategoriji je bilo 5 tekmovalcev, zato se je vsak boril z vsakim) pa je po neuspešno izvedeni tehniki po prehodu v parter nasprotnika prijel v končni prijem mune gatame ter g premagal z ipponom. Tako je osvojil končno 3. mesto.

Kot zadnji je nastopil Anže Kitek, ki se je v prvi borbi pomeril z kasnejšim zmagovalcem iz Srbije in že po nekaj sekundah izgubil, ko je nasprotnik izvedel levi ippon seoi nage. V drugi borbi je bil Anže bistveno boljši, dobro se je upiral fizično močnejšemu nasprotniku, ki pa mu je kljub temu uspelo izvesti met o soto gari ter Anžeta premagati z ipponom. Anže osvojil končno 3. mesto. Nastope naših judoistov na zelo kvalitetnem tekmovanju Nagaoka, kjer je sodelovalo več kot 300 judoistov iz Slovenije, Srbije, Hrvaške, BIH, Italije, Rusije in Ukrajine lahko ocenimo kot uspešne.

Metod Jerman - Author

Leave a reply