Pokal Kopra 2014

Pokal Kopra 2014

Judoisti ŠD Bushido so se 12.10.2014 udeležili mednarodnega tekmovanja v judu za Pokal Kopra 2014. Na tekmovanju so poleg slovenskih judoistov nastopil tudi tekmovalci iz Italije, Srbije in Grčije. Judoisti ŠD Bushido so nastopili v dveh starostnih skupinah. V skupini U10 so nastopili Filip Kapš, Benjamin Bernad, Vanessa Gole in Arnel Šumar. V kategoriji U12 pa je nastopil Lan Luzar.

Z borbami je pričel Lan Luzar in se že v prvem kolu pomeril z nosilcem modro rjavega pasu iz Grčije, ki je ves čas napadal, kljub temu je Lan med borbo izvedel kontra met tani otoshi za, kar je prejel wazari. Grku pa je uspelo izvesti dva uspešna meta za wazari in sicer ko uchi makikomi ter ippon seoi nage in tako zmagati. Ta isti tekmovalec je v nadaljevanju premagal vse ostale judoiste in osvojil prvo mesto. Lan se je v repasažnih bojih pomeril še trikrat in v prvi borbi zmagal z metom tani otoshi ter zanj prejel yuko, v drugi borbi je izvedel dva uspešna meta za wazari in sicer o soto gari in tai otoshi in zmagal z ipponom. Uspešen pa je bil tudi v zadnji borbi, ko mu je uspel met o soto gari, za kar je prejel ippon in dosegel odlično 3. mesto.

V starostni kategoriji U10 je prvi nastopil Filip Kapš, ki je prvo borbo izgubil z metom tai otoshi drugo borbo pa je z istim metom dobil za kar je prejel wazari. V zadnji borbi je Filip izvedel dva meta in sicer najprej o soto gari in nato kontra met tai otoshi. Za oba prejel wazari in zmagal z ipponom ter osvojil končno zelo dobro 3. mesto.

Z borbami je nadaljeval Benjamin Bernad, ki je prvo borbo izgubil na met tai otoshi. V drugi borbi se je Beni zbral in najprej izvedel met o soto gari, za kar je prejel wazari in nadaljeval borbo v parterju in prijel naprotnika v koncni prijem kesa gatame v katerem je vztrajal do zmage. V zadnji borbi za tretje mesto pa je bil nasprotnik spretnejši in izvedel met o soto gari ter nato končni prijem kesa gatame iz katerega pa se Beniju ni uspelo rešiti. Z eno zmago je Beni osvojil dobro 5. mesto.

V isti starostni kategoriji je nato nastopila edina predstavnica ŠD Bushido Vanessa Gole, ki se je tako kot lansko leto pomirila z istima, zelo kvalitetnima nasprotnicama. V prvem kolu je zelo dobro kontrolirala borbo in vstopila v met o soto gari, vendar pa je je bila nasprotnica spretnejša in s kontra metom o soto gari zmagala. V drugi borbi pa je trenutek nepazljivosti in nezbranosti Vanesse rezultiral met o soto gari ter končni prijem kesa gatame iz katerega pa se ji žal ni uspelo rešiti zato je borbo izgubila. Kljub temu je Vanessa osvojila končno 3. Mesto. Zadnji je na tatmi stopil Arnel Šumar, ki je prvo borbo suvereno dobil z izvedbo svoje „specialke“ tai otoshi za kar je prejel ippon. Ravno tako je po nekaj sekundah v naslednji borbi na enak način premagal še drugega nasprotnika. V zadnji borbi za prvo mesto se je pomeril z bistveno višjim tekmovalcem, ki je izkoristil svojo velikost in izvedel met o soto gari ter premagal Arnela. Arnel je zasedel odlično 2. mesto.

Vsem sodelujočim judoistom in judoistki ŠD Bushido gre pohvala za srčne borbe, prikazano znanje ter osvojene medaje.

Metod Jerman - Author

Leave a reply