Državno prvenstvo za starejše dečke 2015

Državno prvenstvo za starejše dečke 2015

Judoisti ŠD Bushido so se 31.1.2015 udeležili državnega prvenstva za starejše dečke in deklice, ki ga je Judo zveza Slovenije organizirala v Slovenski Bistrici. Tekmovanja sta se udeležila Žan Rauh in Jure Obran.

Z borbami je pričel Jure Obran za katerega je bila to prva pomembnejša tekma. Nastopil je v kategoriji do 38 kg, kjer je nastopilo 12 tekmovalcev. Že v prvi borbi se je pomeril s tehnično odlično podkovanim predstavnikom JK Bežigrad Gašperjem Šindičem, ki je kasneje osvojil tretje mesto. Jure se je boril zelo hrabro, vendar pa je nasprotnik izkoristil svoje večletne izkušnje in uspel dvakrat izvesti met ippon seoi nage, za katera je dobil wazari in tako zmagal. V drugi borbi se je Jure srečal z Lenartom Oprčkalom iz JK Shido. Jure je takoj prevzel pobudo in izvedel dve lepi tehniki tani otoshi za ketere je prejel wazari in nasprotnika suvereno premagal. V borbi za peto mesto se je Jure pomeril judoistom JK Golovec Vidom Hočevarjem. Kljub temu, da je bil slednji bolj izkušenj je Jure že v začetku borbe izvedel lep met tani otoshi in zan prejel yuko. V nadaljevanju je bil Jure bolj aktiven zato je nasprotnik prejel kazen shido. Še 28 sekund pred koncem borbe je Jure vodil, nakar je tudi nasprotnik po uspešno izvedeni tehniki za katero je ravno tako prejel yuko izenačil. Samo 9 sekund pred koncem borbe je tako kazalo, da se bo Jure uvrstil v četrtfinale, vendar je bolj izkušeni nasprotnik uspel po neuspešnem metu preiti v parter, kjer je Jureta prijel v končni prijem kesa gatame in zmagal. Jure je tako osvojil končno 7. mesto kar je izredno velik uspeh za mladega judoista.

Z borbami je v težinski kategoriji do 66 kg nadaljeval Žan Rauh, ki se je v prvi borbi pomeril s tekmovalcem JK Šiška Jakom Kodeljo in ga suvereno, po 10 sekundah borbe premagal s tehniko tani otoshi za katero je prejel ipppon. V drugi borbi se je Žan srečal z Dušanom Mimićem iz JK Bežigrad. Boril se je hrabro in po uspešno izvedeni tehniki tani otoshi za katero je prejel wazari prešel v parter, kjer je nasprotnika prijel v končni prijem mune gatame in ga po 15 sekundah premagal z dvema wazarijema. V tretji borbi se je Žan srečal s kasnejšim državnim prvakom Žanom Kaizerjem iz JK Acron Slovenj Gradec, ki je bil fizično močnejši in bolj izkušen (nosilec oranžno zelenega pasu). Kaizer je uspel najprej izvesti met ippon seoi nage in zanj prejel wazari nakar je prešel v parter in Žana premagal še z enim wazarijem s končnim prijemom kesa gatame. V borbi za tretje mesto se je Žan pomeril z judoistom JK Golovec Markom Lipovcem, ki je nosilec zelenega pasu in fizično precej močnejši. Slednji je izvedel uspešen met tai otoshi in po prehodu v parter prijel Žana v končni prijem mune gatame ter tako zmagal. Žan je tako osvojil odlično 5. mesto. Obema judoistoma, ki sta se udeležila državnega prvenstva, gre pohvala za srčne borbe in prikazano znanje ter pogum, ki sta ga pokazala med borbami.

Metod Jerman - Author

Leave a reply