Dve 7. mesti za judoiste Bushida na DP v judu

Dve 7. mesti za judoiste Bushida na DP v judu

Na državnem prvenstvu v judu za mlajše dečke in deklice so nastopili Vanessa Gole, Alis Miskić in Arnel Šumar. Žreb tokrat našim tekmovalcem niti slučajno ni bil naklonjen, saj so se morali boriti proti najboljšim iz svojih kategorij.

Prva je v kategoriji do 33 kg nastopila Vanessa Gole. Že v prvem kolu je bila njena nasprotnica kasnejša državna prvakinja Rea Pušnik iz Impola. Rea Vanessi ni dala možnosti za uspeh. V popravni borbi je Vanessa najprej zelo učinkovito premagala Hano Filipič iz Slovenj Gradca, nato pa po zelo izenačeni borbi žal izgubila proti Evi Ciglar iz Velenja.

Arnel Šumar je nastopil v kategoriji do 46 kg. Najprej je premagala Aneja Kolednika iz Branika, nato Jako Pivka iz Triglava potem pa izgubil proti kasnejšemu prvaku Leonu Lipovcu iz Golovca. V popravnih borbah je Arnel premagal Urbana Konter iz Prleške judo šole nato pa izgubil proti za glavo večjemu Krčanu Ambrožu Plevanču. Alis Miskič je v prvem dvoboju izgubil proti Velenjčanu Ilanu Plazniku in ostal brez popravnih borb.

Metod Jerman - Author

Leave a reply