Nika Krevs in Vanessa Gole bronasti v Veliki Gorici

Nika Krevs in Vanessa Gole bronasti v Veliki Gorici

Na tradicionalnem judo turnirju za pokal »Turopoljska frka« v Veliki Gorici pri Zagrebu je 19.3.2016 nastopilo 375 tekmovalcev iz Hrvaške in Slovenije. Na tekmovanju so pod vodstvom trenerke Lee Jerman uspešno nastopili tudi judoisti novomeškega Bushida Vanessa Gole, Nika Krevs in Arnel Šumar. Vanessa in Nika sta nastopili v kategoriji mlajših deklic do 32 kg. Obe sta v prvem dvoboju premagali svoji nasprotnici.

Vanessa Gole je nato izgubila proti kasnejši zmagovalki Charline Thipovi iz Mladosti Zagreb, nato pa je v borbi za 3. mesto suvereno premagala Splitčanko Nikolino Cecić. Nika Krevs je v polfinalu morala priznati premoč Lani Jurić iz JK Sakura, nakar je v borbi za bronasto medaljo premagala njeno klubsko kolegico Saro Golubić.

Arnel Šumar, ki je nastopil v kategoriji do 42 kg je v prvem kolu izgubil proti končnemu zmagovalcu Brunu Rozgi z JK Kaštela. V popravni borbi je nato premagal Bežigrajčana Miho Physicisa in nato še domačina Matijo Ivanjka. V borbi za bron pa je izgubil z Marinom Grujo in tako osvojil 5. mesto med 16 nastopajočimi.

Metod Jerman - Author

Leave a reply