Pokal Žiri 2019

Pokal Žiri 2019

9.3.2019 je v Žireh potekalo judo tekmovanje za pokal Žirov. Na tekmovanju ja nastopilo preko 300 judoistov iz 24 klubov iz Slovenije in Italije.

V starostni skupini U14 sta nastopila Aleš Krevs in Tian Jerman. Aleš Krevs je najprej dva dvoboja odločil v svojo korist. V polfinalu ni bil uspešen, v borbi za 3. mesto pa je gladko premagal Luko Horvata iz Olimpije.  Tian Jerman je prvič nastopil v kategoriji do 50 kg. V uvodnem dvoboju je izgubil proti Franku iz Vrhnike. V nadaljevanju pa je v popravnih borbah trikrat učinkovito zmagal z ipponom in osvojil 3. mesto.

V starostni skupini do U12 let so natopili Lin Luzar, Jure Došen Balkovec in Mihael Pejašinović. Lin Luzar se je v uvodnem dvoboju zelo namučil, da je premagal Vilfana iz Olimpije. V nadaljevanju je gladko premagal dva nasprotnika. V finalu se je pomeril z Italijanom Di Bernardom. Kmalu po začetku borbe je Lin izvedel met in pridobil prednost wazarija. To prednost je učinkovito zadržal do konca borbe in osvojil 1. mesto. Jure Došen Balkovec je v predtekmovanju premagal tri nasprotnike. V finalu pa je bil zanj premočen Ljubljančan Žiga Pahor. Mihael Pejašinović je v uvodnem dvoboju v kategoriji do 38 kg izgubil. V nadaljevanju pa 3x zmagal in osvojil 3. mesto.

V starostni skupini U10 je drugo mesto osvojil Mark Cvelbar. Do finala je gladko premagal nasprotnike. V finalu pa naredil napako in v bistvu sam omogočil nasprotniku, da ga je lahko premagal.

Med osemletniki je nastopil Nejc Mohar. Premagal je tri nasprotnike in se veselil zlate medalje.

Metod Jerman - Author

Leave a reply