Pokal Novega mesta 2019 Lin Luzar, Nejc Mohar in Lan Jan Čutura zlati. Ekipi Bushida ekipno 2. mesto

Pokal Novega mesta 2019 Lin Luzar, Nejc Mohar in Lan Jan Čutura zlati. Ekipi Bushida ekipno 2. mesto

Fotografije

V soboto 6. aprila 2019 je v Športni dvorani Marof potekalo tradicionalno tekmovanje v judu za cicibane, mlajše dečke in starejše dečke. Tekmovanje šteje za Slovenski judo pokal. Letos pa je bilo tudi na seznamu športnih tekmovanj, ki v Mestni občini Novo mesto obeležujejo 13. Rudolfove tedne športa. V starostnih kategorijah U8, U10, U12 in U14 je nastopilo je 223 judoistov iz 22 klubov iz Slovenije in BiH.

Domači tekmovalci Športnega društva Bushido so se izvrstno odrezali. Najprej so nastopili cicibani. Zmagovalca v svojih kategorijah sta postala Nejc Mohar in Jan Luka Čutura. Miha Zupančič, Jakob Zemljič, Jakob Zupančič in Jerca Radovan so osvojili srebrne medalje. Lovro Škedelj, Erazem Ajdišek in Lenart Fabjančič so bili 3. Dan Jantolek je osvojil 4. mesto, Žiga Cigoj pa 5. mesto.

V starostni kategoriji mlajših dečkov je bila konkurenca močna. Prvi je nastopil Lin Luzar v kategoriji do 42 kg. Po vrsti je premagal Gabriela Raića iz JK Borsa Bihač, nato Žirovca Žigo Gantarja, v finalu pa še Žigo Pevca. Mihael Pejašinović je v kategoriji do 38 kg gladko zmagal prve tri borbe. V finalu pa je bil zanj premočan nasprotnik Žiga Mirnik iz JK Branik Broker. V kategoriji do 50 kg sta se za 3 mesto pomerila Bushidovca Dušan Krbanjević in Jure Došen Balkovec. Po dolgi in izenačeni borbi je zmagal Dušan Krbanjević.

V kategoriji starejših deklic do 48 kg si je 2. mesto priborila Vanessa Gole. Aleš Krevs v kategoriji starejših dečkov do 55 kg in Tian Jerman v kategoriji do 46 kg sta osvojila 3. mesti. Vanessa Gole je v polfinalni borbi najprej z metom za wazari povedla proti zanjo neugodni nasprotnici Neli Gerič. V nadaljevanju je bila Nela aktivnejša in uspela rezultat izenačiti. Tudi v nadaljevanju je Vanessa Nelo le s težavo kontrolirala. Potem pa je Vanessa izvedla akcijo v levo stran in jo zaključila z ipponom. V finalu proti Bežigrajčanki Dunji Kelava je Vanessa začela aktivneje. Žal pa je Kelava izvedla protimet in Vanesso premagala. Tian Jerman in Aleš Krevs sta v prvem dvoboju izgubila. V nadaljevanju pa vsak po trikrat zmagala in zasluženo osvojila 3. mesto. Predvsem Tian se je moral zelo potruditi, saj se je njegov dvoboj za medaljo z Bežigrajčanom Najom Dragičem zavlekel v zlato točko.

V ekipni razvrstitvi je zmagala ekipa Judo kluba Olimpija Krmelj, 10 točk pred domačini ŠD Bushido in ŠD Tatami.

Za najboljša tekmovalca sta bila proglašena tekmovalca v kategoriji U14, Keno Kojc ŠD Polyteam in Ajda Rozman Muha iz JK Bežigrad. Prejela sta zelo lepa pokala Športne zveze Novo mesto. S strani udeležencev tekmovanja je bilo prejetih veliko pohval za odlično izvedbo tekmovanja. Zahvala za to pa gre vsem, ki so s svojim marljivim delom pripomogli k uspešni izvedbi tekmovanja.

Metod Jerman - Author

Leave a reply