Nova Gorica 2019, 3 zlate, srebrna in bronasta medalja za Bushido

Nova Gorica 2019, 3 zlate, srebrna in bronasta medalja za Bushido

nova-gorica-2019-833-ales-krevs

Fotogalerija

20. aprila je v Novi Gorici potekalo tekmovanje v judu za cicibane, mlajše dečke in starejše dečke. V kategoriji mlajših dečkov do 42 kg je nastopil Bushidovec Lin Luzar. Lin je v uvodnem dvoboju po nekaj sekundah premagal domačina Žigo Florjančiča.

Z Gantarjem iz Žirov se je Žiga boril celo borbo. Že po polovici borbe pa je Lin vodil in prednost zadržal do konca. V finalnem dvoboju pa se je pomeril z Žigo Pivcem iz Impola. Z njim se je Lin v finalu pomeril že na pokalu Novega mesta in na Pokalu Ptuja. Tudi tokrat je bil Lin odločno boljši in aktivnejši. Po polovici dvoboja je nasprotnika vrgel, nato pa ga je prijel v končni prijem in predčasno končal dvoboj v svojo korist. Lin je tako v letošnjem letu osvojil že 4 zlate medalje zaporedoma.

V kategoriji starejših dečkov do 55 kg je Aleš Krevs v polfinalu gladko premagal Andraža Mravljo iz Nove Gorice nato pa v finalu še Mykhaila Olishevskyga iz Komende. Aleš je bil tokrat toliko boljši od nasprotnikov, da jim ni dovolil izvesti niti ene akcije.

V kategoriji starejših dečkov do 50 kg je natopil Tian Jerman. Tian je najprej odločno napadel Žigo Pahorja iz Komende. Njegova prva dva napada pa nista bila uspešna. Takoj nato pa je Pahor izkoristil Tainov zastoj po končanem napadu in Tiana vrgel za wazari ter ga nato še zadržal v končnem prijemu. V nadaljevanju je Tian gladko premagal Tarika Hopovca iz Kopra in Jako Mačusa iz N. Gorice. V zadnjem dvoboju pa se je pomeril z neugodnim, levorokim Ircem Kimijem Saksido, ki je do tedaj premagal vse nasprotnike. Tian je zelo dobro upošteval nasvete trenerja in z dobrim gardom onemogočil glavno tehniko Sakside. Po izmeničnih napadih je z metom za wazari povedel Tian. Nato je Tian izvedel še zelo lep ippon seoi nage, ki pa ga sodnik ni upošteval, saj je Tian pred sem za nekaj centimetrov izstopil iz borilnega prostora. V nadaljevanju je Saksida rezultat izenačil. Pol minute pred koncem dvoboja pa je Tian izvedel lep ouchi gari in Saksido premagal. Kljub temu je Tian osvojil le tretje mesto, Saksida pa 1.

V nadaljevanju tekmovanja sta med dečki do 8 let nastopila še Lenart Fabjančič in Jan Luka Čutura. Lenart se je boril v sumo borbi in je osvojil srebrno medaljo. Jan Luka pa je premagal štiri nasprotnike in se veselil zlate medalje.

Metod Jerman - Author

Leave a reply