Državno prvenstvo za mladince v ju-jitsu, Gregor Kopina srebrn, Samo Tavčar bronast

Državno prvenstvo za mladince v ju-jitsu, Gregor Kopina srebrn, Samo Tavčar bronast

20.4.2013 je v OŠ Petrovče poteklo državno prvenstvo v ju-jitsu borbah za mladince. Tekmovanje na eni blazini je organiziral JJK Fudoshin iz Šempetra. Na tekmovanju sta zelo dobro nastopila Bushidovca Gregor Kopina in Samo Tavčar. Prvi je na blazino stopil Gregor Kopina v kategoriji do 77 kg. Žreb mu je v prvem krogu namenil Celjana Gregorja Pepela, s katerim je izgubil v borbi za tretje mesto na članskem DP.

Gregor je dobro upošteval napotke trenerja Metoda Jermana in že takoj na začetku prevzel pobudo. Nasprotnika je nekajkrat zelo uspešno prestregel z nožno tehniko mae geri, za katero je dobil lepe točke. Gregor je zelo dobro kontroliral potek borbe, vseskozi vodil in zmagal z rezultatom 14:0. V nadaljevanju se je Gregor pomeril s Selkom iz Katane Globoko. Takoj na začetku je Gregor izvedel uspešen udarec za katerega je dobil ippon. V nadaljevanju je uspel dobiti le še eno točko. Vendar je dvoboj dobro kontroliral, bil vseskozi aktivnejši v vseh delih borbe in zmagal z rezultatom 3:2.

V finalnem dvoboju je Gregorju nasproti stal Tilen Hadolin iz Šempetra. Gregor je krenil odločno, Hadolin pa še bolj. Po dokaj izenačenem boju je nasprotnik uspel izvesti met in vreči Gregorja. Že v eni izmed naslednjih akcij pa je Gregorja uspel prijeti tudi v končni prijem in predčasno zaključiti dvoboj. Gregorjev rezultat je glede na dejstvo, da so bili na tekmovanju vsi najboljši v njegovi kategoriji, izvrsten. Vendar pa se je Gregor strinjal s trenerjem, da je v finalu prepoceni prodal svojo kožo.

Samo Tavčar je nastopil v kategoriji do 94 kg. Najprej se je pomeril s Pušnjakom iz Nikana (Maribor) in Celjanom Alićem. V obeh dvobojih je izgubil. V nastopu proti Pušnjaku je uspel izvesti uspešen met in končni prijem. Kljub temu pa ni uspel dobiti ippona za udarec ali brco. Manjkalo je čisto malo, saj je eden izmed sodnikov Samu 2x pokazal ippon za tehniko v prvem delu. V odločilnem dvoboju za 3. mesto je Samo premagal Tomšeta iz Katane Globoko. Njegova zmaga ni bila vprašljiva, saj je povedel takoj na začetku in vodstvo ohranil do konca. Bronasta medalja je zanj velik uspeh in motiv za naprej, saj se šele kratek čas ukvarja z ju-jitsu borbami.

Tekmovanje je sicer zaznamovalo nekaj zelo dvomljivih sodniških odločitev, ki so bistveno vplivale na potek tekmovanja v nekaterih kategorijah.

Državni prvaki so postali:

 • mladinci do 62 kg: Matej Debelak / JJK SAMURAJ, Gornji Grad,

 • mladinci do 69 kg: Žan Artelj / KBV FUDOSHIN Šempeter,

 • mladinci do 77 kg: Tilen Hadolin / KBV FUDOSHIN Šempeter,

 • mladinci do 94 kg: Alen Alić / PKBV Celje,

 • mladinci nad 94 kg: Alen Breznik / JJK ADK Maribor,

 • mladinke do 55 kg : Irma Pirc / DBV IPPON Sevnica,

 • mladinke do 62 kg: Lara Jelič / ŠK SIBOR INOTHERM, Ribnica,

 • mladinke do 70 kg: Anja Laznik / KBV FUDOSHIN Šempeter,

 • mladinke nad 70kg : Ana Hočevar / KBV FUDOSHIN Šempeter.

Metod Jerman - Author

Leave a reply