Pokal Šiške 2013, Urban Pozvek srebrn, še tri bronaste medalje

Pokal Šiške 2013, Urban Pozvek srebrn, še tri bronaste medalje

V soboto 11.5. in v nedeljo 12.5.2013 je v Šiški v Ljubljani potekal tradicionalni judo turnir za najmlajše. V soboto so nastopili Tina Ivanetič, Elizabeta Kranjec, Jaka Brajer, Nejc Stojanovič, Urban Pozvek in Nejc Peterlin v najmlajši starostnih kategorijah. Dan kasneje pa so tekmovali Anže Kitek, Mark Van Elteren in Žan Doljak.

V kategoriji mlajših cicibanov si je Nejc Peterlin priboril bronasto medaljo z zmago v tretji borbi, ki je trajala več kot sedem minut! Pokazal je veliko srčnost saj kljub popolni izmučenosti ni odnehal ter znova in znova poizkušal, dokler ni izvedel met o-soto-gari in zmagal z zlato točko.

V kategoriji starejših cicibanov, je nastopil Jaka Brajer. Prvo borbo je nekoliko nesrečno izgubil v parterju, po tem, ko je že sam držal nasprotnika v končnem prijemu. Drugo borbo je nadaljeval veliko bolj zbrano in zmagal. V tretji borbi je zopet dobil nasprotnika iz prve borbe, ki je bil spet močnejši v parterju. Tudi Jaka je prinesel domov bronasto medaljo.

Nejc Stojanovič je prepričljivo premagal prvega nasprotnika že v prvi minuti. Drugo borbo je Nejc zaradi nepazljivosti izgubil v parterju. V tretji borbi je nadaljeval skoncentrirano in si z dvema izvedbama kontra tehnike Tani otoshi priboril zmago in tretje mesto.

Naslednji, ki je zelo razveselil trenerko Tamaro Strnad, je bil Urban Pozvek. V prvih dveh borbah je nasprotnika premagal zelo hitro in odločno. V finalni borbi se je pomeril s svojim znancem, odličnim borcem iz Judo kluba Golovec. Urban se je super boril in poizkusil s kontra tehniko, vendar je nasprotnik držal levi gard in se uspel ubraniti njegove tehnike. Nato je napadel Urban, kar je izkoristil nasprotnik s kontra tehniko in našega mladega tekmovalca vrgel za ippon. Glede na to, da je imel oranžno zeleni pas ne dvomimo, da ga bo Urban v prihodnosti še večkrat resno ogrožal.

Zadnji dve sta na blazine stopili Elizabeta Kranjec in Tina Ivanetič. Elizabeta kljub trudu in borbenosti žal tokrat ni uspela vnovčiti zmage. Verjamemo, da bo z vztrajnostjo in dobrimi borbami kmalu tudi ona prišla do odličnih rezultatov. Tina Ivanetič, naša že prekaljena borka, si je kot zadnja priborila bronasto medaljo. Ker je bila nekaj časa odsotna s tekmovanj zaradi poškodbe kolena, je to lepa popotnica in spodbuda za naprej.

V nedeljo je prvi nastopil Anže Kitek v kategoriji do 34 kg. V prvi borbi je suvereno premagal Mitjo Ferenceka iz Lendave. V nadaljevanju je bil zanj premočan nasprotnik Kokotovič iz Dupleka. V borbi za tretje mesto proti  Kuplenu iz Murske Sobote pa je Anže že po prvi borbi nesrečno padel na obraz ko je nasprotnikje izvajal met ippon seoi nage ter zaradi lažje poškodbe ni mogel nadaljevati dvoboja.

V nadaljevanju je nastopil Mark Van Elteren v kategoriji do 50 kg. V prvi borbi je zelo uspešno izvedel met yoko gake in Švajgarja iz Golovca predčasno premagal. V nadaljevanju je Mark dvakrat izgubil. Obakrat sta nasprotnik izkoristila njegovo neprevidnost, ko se je gibal za njima.

Žan Doljak je nastopil med mlajšimi kadeti do 60 kg. V prvem krogu je bil prost, potem pa se je pomeril s Petakom iz JK Tatami. Žan je povedel za yuko, žal pa je bil v nadaljevanju nepreviden v parterju, kjer ga je nasprotnik prijel v končni prijem. Vpopravni borbi je nastopil proti Jankoviču iz Bežigrada in ga z uspešnim metom ura nage premagal z ipponom. V naslednji borbi je bil Žan enakovreden nasprotnik v borbi stoje proti Dobrinu iz Olimpije Lj. V parterju pa je bil za trenutek nepozoren in nasprotnik je izvedel vzvod juji gatame. Žan je osvojil 7. mesto.

Fotografije si oglejte v fotogaleriji.

Metod Jerman - Author

Leave a reply